Požega.eu

Gradovima i općinama u Požeštini po 120 tisuća kuna "za nešto": Općini Čaglin dobiva samo 27 tisuća kuna - je li korektna takva raspodjela!?

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Gradovima i općinama u Požeštini po 120 tisuća kuna Požega.eu | Gradovima i općinama u Požeštini po 120 tisuća kuna

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Ministarstvo graditeljstva objavilo je listu odobrenih sredstava za sufinanciranje projekata poticanje razvoja
komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2022. godini.

Sve općine i gradovi za prijavljene projekte dobili su po 120 tisuća kuna izuzev općine Čaglin koja dobiva samo 27 tisuća kuna. Zar i ta općina na istoku Požeško-slavonske županije koja je najmanja ne zaslužuje da u nekim od projekata dobije više financijskih sredstava kako bi kroz te mjere pokušala spasiti ono što se spasiti dade i barem malim dijelom spriječiti raseljavanje s tih prostora. Očito netko nema sluha za to.

Odluka je konačna, sredstva su raspodijeljena. Općina Brestovac dobiva za nabavku multifunkcionalnog komunalnog stroja sa opremom za čišćenje, košnju, razgrtanje snijega i posipanje 120 tisuća kuna dok će općina Kaptol dobiti za sanaciju cesta isti iznos.

Općina Čaglin, kao što smo već i naveli dobiva za kupnju kosilice, trimera i opreme za komunalne djelatnosti 27 tisuća kuna, a općina Velika za izgradnju kolno-pješačke površine u Poduzetničkoj zoni Velika 120 tisuća kuna.

Gradu Kutjevo dodjeljuje se za sanaciju nerazvrstane ceste u naselju Hrnjevac 120 tisuća kuna, a gradu Pleternici za izgradnju pješačke staze u naselju Bilice" isti iznos.

Manji dio sredstava za sufinanciranje izgradnje mosta na rijeci Orljavi u Dervišagi dobiva grad Požega, također 120 tisuća kuna.

Možemo navesti i da je gradu Pakracu odobreno 100 tisuća kuna za poboljšanje energetske učinkovitosti javne rasvjete užeg centra grada Pakraca - Faza II, a Lipiku 43 tisuće kuna za nabavu ralice za snijeg, mlatilice šiblja i malčera za razvoj komunalne djelatnosti.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.