Gradonačelnika slovačkog grada grada Vel’ky Meder Samuel Lojkovič u posjetu Požegi

Autor: D.K.

POŽEGA – Požeški gradonačelnik Vedran Neferović imao je čast ugostiti u radnom posjetu gradonačelnika grada Vel’ky Meder Samuela Lojkoviča iz Republike Slovačke. Razlog posjeta je buduća suradnja dvaju gradova na gospodarskom, kulturnom, sportskom i turističkom planu. Sastanku su uz gradonačelnika Neferovića bili nazočni i dr.sc. Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za europske integracije, prof.dr.sc. Borislav Miličević, savjetnik požeškog gradonačelnika i Luka Balenović, predsjednik Županijske gospodarske komore Požeško-slavonske županije.

– Želja nam je da se grad Požega poveže s drugim gradovima u vidu suradnje na kulturnom, sportskom, ali i na ekonomskom planu. Nakon mađarskog grada Baje sljedeći korak je potpisivanje sporazuma o prijateljstvu sa slovačkim gradom. Grad Požega će nastojati uspostaviti prijateljski odnos već na prvoj sjednici Gradskog vijeća s odlukom prema gradu Vel’ky Meder. Nadam se da je to početak jedne dobre suradnje jer samo jedan pokazatelj govori dovoljno, a to je da taj grad posjeti godišnje oko 700 tisuća turista zbog razvijene turističke djelatnosti u vidu toplica – rekao je gradonačelnik Neferović dodavši kako je gradu Požegi pokazatelj da i manja mjesta mogu biti turistički zanimljiva.

– Preko hrvatske ambasade u Bratislavi saznali smo da Požegu zanima suradnja s nekim od slovačkih gradova. Održali smo prijateljski susret i otvoreni smo za suradnju i koristim priliku da požeškog gradonačelnika pozovem u uzvratni posjet Slovačkoj. Za sada imamo dobra iskustva u suradnji sa zemljama poput Srbije, Mađarske, Češke, Slovenije i Austrije pretežno u kulturi i sportu, dok namjeravamo realizirati i ekonomsku suradnju s prijateljima iz drugih zemalja – rekao je gradonačelnik Samuel Lojkovič.

Očekuje se uzvratni posjet delegacije grada Požega slovačkom Vel’ky Mederu koji je poznat kao turističko mjesto koje godišnje posjeti više od 700 tisuća turista.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot