Gradonačelnika slovačkog grada grada Vel’ky Meder Samuel Lojkovič u posjetu Požegi

Autor: DK

POŽEGA – Požeški gradonačelnik Vedran Neferović imao je čast ugostiti u radnom posjetu gradonačelnika grada Vel’ky Meder Samuela Lojkoviča iz Republike Slovačke. Razlog posjeta je buduća suradnja dvaju gradova na gospodarskom, kulturnom, sportskom i turističkom planu. Sastanku su uz gradonačelnika Neferovića bili nazočni i dr.sc. Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za europske integracije, prof.dr.sc. Borislav Miličević, savjetnik požeškog gradonačelnika i Luka Balenović, predsjednik Županijske gospodarske komore Požeško-slavonske županije.

– Želja nam je da se grad Požega poveže s drugim gradovima u vidu suradnje na kulturnom, sportskom, ali i na ekonomskom planu. Nakon mađarskog grada Baje sljedeći korak je potpisivanje sporazuma o prijateljstvu sa slovačkim gradom. Grad Požega će nastojati uspostaviti prijateljski odnos već na prvoj sjednici Gradskog vijeća s odlukom prema gradu Vel’ky Meder. Nadam se da je to početak jedne dobre suradnje jer samo jedan pokazatelj govori dovoljno, a to je da taj grad posjeti godišnje oko 700 tisuća turista zbog razvijene turističke djelatnosti u vidu toplica – rekao je gradonačelnik Neferović dodavši kako je gradu Požegi pokazatelj da i manja mjesta mogu biti turistički zanimljiva.

– Preko hrvatske ambasade u Bratislavi saznali smo da Požegu zanima suradnja s nekim od slovačkih gradova. Održali smo prijateljski susret i otvoreni smo za suradnju i koristim priliku da požeškog gradonačelnika pozovem u uzvratni posjet Slovačkoj. Za sada imamo dobra iskustva u suradnji sa zemljama poput Srbije, Mađarske, Češke, Slovenije i Austrije pretežno u kulturi i sportu, dok namjeravamo realizirati i ekonomsku suradnju s prijateljima iz drugih zemalja – rekao je gradonačelnik Samuel Lojkovič.

Očekuje se uzvratni posjet delegacije grada Požega slovačkom Vel’ky Mederu koji je poznat kao turističko mjesto koje godišnje posjeti više od 700 tisuća turista.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: