Gradonačelnik Neferović zabranio novinarima prisustvo na sjednici “Stožera”

Autor: D.K.

Sastanak stožera za obranu od poplava 3POŽEGA –  Na sinoćnjoj sjednici na kojoj je “zasjedao” Stožer za obranu o poplava veoma neugodno iskustvo doživjela su dvojica novinara koja su zbog velikog zanimanja javnosti željela prisustvovati sjednici kakao bi izvijestili javnost o kaotičnoj situaciji uslijed poplava i kako bi dobili informaciju na pravom mjestu.

Na samom početku sjednice gradonačelnik Vedran Neferović je “zamolio” predstavnike medija da napuste sjednicu. Neugodno iznenađeni takvim “nalogom” bili smo kulturni i napustili sjednicu za što će ostati nepoznanica iz kojeg razloga se sjednica održava iza zatvorenih vrata i što to javnost ne bi trebala znati.

Ništa nam drugo nije preostalo već smo se zaputili “na teren” kako bi se na licu mjesta uvjerili kakva je situacija na poplavljenim područjima, i to većinom koja pripadaju Gradu Požegi.

Dok je gradonačelnik Neferović, prema našim saznanjima, više sati sjedio u “udobnoj” fotelji zasjedajući mi smo foto objektivom zabilježili mučnu situaciju naših građana koji se bore i spašavaju svoju imovinu. Obišli smo Mihaljevce, Dervišagu, Vidovce, dijelove grada gdje je prijetila opasnost od izlijevanja Orljave. Padanje kiše, puhanje velikog vjetra nije nas omelo da budemo sa sugrađanima i da prenesemo kakva je situacija.

Dok smo tako bili u obilasku terena pozvani smo na “nekakav” sastanak u Grad Požegu u 00,30 sati što smo smatrali nepotrebnim jer ono što nam se trebalo reći u to smo se izravno uvjerili.

Zaputili smo se i na područje općine Velika gdje je također bilo veoma kritično, u Radovancima i Trenkovu. Kontaktirali smo sa lokalnim čelnicima općina i gradova koji su za razliku od nekih bili na terenu i sa svojim sumještanima bili u najtežim trenucima i nisu sjedili i satima zasjedali. Nije nam poznato gdje je to gradonačelnik Požege bio i koja je kritična mjesta obišao. Poznato nam je da je zamjenik gradonačelnika Darko Puljašić obilazio poplavljena područja u Dervišagi gdje su se mještani i vatrogasci borili da spase obiteljsku kuću u Orljavskoj ulici.

Budući da je prijetila opasnost izlijevanja Orljave kod Konzuma zatekli smo veliki broj radnika Allesa, vatrogasaca i drugih dragovoljaca kako pune vreće s pijeskom i nastoje spriječiti prodor vode. Među njima je bio i zamjenik župana Ferdinand Troha koji je po kiši i vjetru bio sa svojim sugrađanima.

Telefonski smo kontaktirali oko pola noći gradonačelnika Kutjeva i njegovog zamjenika, razgovarali smo sa načelnikom općine Jakšić, a u Radovancima smo susreli načelnika općine Velika Vladu Bobana Kako je rame uz rame sa svojim sumještanima kao i drugi načelnici i gradonačelnici.

Oko 1,30 smo kontaktirali preko društvenih mreža sa gradonačelnicom Pleternice Antonijom Jozić koja nas je također izvijestila o veoma teškoj situciji na njenom području na koje ćemo se sada uputiti kako bi se uvjerili u stanje na području Grada Pleternice.

Koliko smo u razgovoru sa mještanima doznali mnogi su razmišljanja da se daleko prije trebalo ozbiljnije reagirati i barem pokušati spriječiti što se može. Štete su velike.

Da novinari ne mogu biti na veoma važnim sjednicama kako bi saznali i na vrijeme informirali javnost o izvanrednim situacijama prema svemu sudeći to je jedinstven slučaj u gradu Požegi pod vodstvom gradonačelnika Neferovića.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot