Gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir: “Za pet godina od dna do stvaranja prvoligaškog igrača”

Autor: D.K.
Prekrasnu vijest poslali su predstavnici nogometnog kluba Osijek koji su odlučili trajno ostaviti mladog talentiranog igrača nogometnog kluba Kutjevo nakon nekoliko tjedana provedenih među Bijelo-plavima. Odradio je tako Matej Iličić uspješno sve zadatke koje je pred njega postavio stručni stožer kadetske momčadi našeg prvoligaša predvođen sjajnim mladim stručnjakom Antom Bekavcem pa je u konačnici stigla odluka da će Matej od ove proljetne polusezone nositi dres prvoligaša s Drave.

U tijeku su rješavanja onih nogometno manje bitnih stvari oko administracije i organizacije života u Osijeku kao i školovanja, ali puno važnije je da je ovaj perspektivni igrač zadovoljio ukus svoga novoga trenera te pri tome osvjetlao obraz svojih bivših trenera i napravio krasnu promociju za svoj klub. Svakako je najviše vremena s njim proveo trener Antonio Ređo koji nije krio oduševljenje transferom:

-Pošto u klubu obavljam i tajničke poslove upravo pišem istupnicu Mateju, ali s velikom radošću jer se inače nerado odričemo dobrih igrača koji odluče promijeniti sredinu. Matej je definitivno zaslužio i poziv i ostanak u Osijeku i mislim da je ovo samo početak ubiranja plodova našeg rada i da će ovakvih transfera u budućnosti biti još. Već smo dogovorili kratki boravak za naša dva mlada igrača u školi nogometa zagrebačkog Dinama pa možda ove godine ostvarimo još koji prelazak u prvoligaški klub što bi za nas bila ogromna satisfakcija i dokaz ispravnosti puta kojim hodimo – izjavio je voditelj škole nogometa Antonio Ređo.

Tražili smo i mišljenje idejnog začetnika ovog sportskog projekta gradonačelnika-nogometaša Josipa Budimira:

-Ovo je doista radosna vijest za sve nas u -klubu i potvrda dobroga puta kojim klub ide. Prije svega potpunu opravdanost dobiva odluka o sudjelovanja naših kadeta i juniora u Kvalitetnoj ligi mladeži koja je za našu malu sredinu možda i prezahtjevna i skuplja od županijske lige. To je bio prvi korak prema stvaranju uvjeta za održivost nogometnog kluba koji trenutno igra vrlo zahtjevan rang natjecanja i koji traži visoku kvalitetu igrača koji u njoj igraju. Stoga je odluka da naši mladići igraju u drugom državnom rangu bila logičan slijed, a i prije nego što smo očekivali ubiremo plodove takve klupske orjentacije i rada svih klupskih djelatnika u proteklih nekoliko godina. Matej Iličić je registriran za naš klub 2015.godine, baš kada je počeo uzlet kluba, a u relativno kratkom vremenskom periodu stabilizacije i napretka uspjeli smo doći do točke kada su naši igrači zanimljivi većim klubovima u Prvoj HNL, a prema tablici i ostalim parametrima gledano Osijek je iza Dinama definitivno drugi klub Republike Hrvatske. Osim ogromne satisfakcije zbog ovoga transfera doživljavamo i svojevrsno olakšanje jer nas ovo određuje za nastavak rada u podizanju našega kluba. Već imamo dogovoren odlazak naša dva mlada igrača na određen vremenski period u zagrebački Dinamo tako da svi koji sumnjaju u opravdanost rada i klupske politike trebaju uzeti u obzir činjenicu da naša djeca iz Kutjeva idu prema prvoligaškim klubovima, a to je svakako bio jedan od ciljeva ovih ulaganja – pružiti našoj djeci priliku za što boljim sportskim obrazovanjem kako bi u budućnosti ostvarili svoje snove, riješili si životnu egzistenciju i učinili nas jako ponosnima što smo se potrudili omogućiti im preduvjete za sve to – naglasio je Budimir.

Za komentar smo zatražili i novoga trenera našega, uskoro, bivšeg igrača Antu Bekavca koji je kratko i jasno sve sažeo u jednu rečenicu:

-Čestitam svima vama u klubu, odgojili ste dobrog igrača! – rekao je.

Izvor: kutjevacki.hr

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88