Gradonačelnik Budimir: Za obrazovanje mladih novca mora biti, dodjeljujemo deset novih stipendija

Autor: D.K.

KUTJEVO – Grad Kutjevo ove će godine dodijeliti 10 novih stipendija po 600 kuna mjesečno studentima s područja Grada Kutjeva, uz 14 studenata s kojima je ugovor sklopljen prošle godine. Unatoč relativno skromnim proračunskim sredstvima, za školovanje budućih sugrađana novca mora biti.

-Nastojali smo pomoći svima, posebno socijalno ugroženima, ta nota je bitno utjecala na odluku. Naravno, i ocjene su te za koje smo htjeli da budu kriterij, da studenti imaju dobre ocjene, što je također prioritet. Koliko novca bude trebalo, mi ćemo toliko izdvojiti, jer je to mladost i budućnost Kutjeva. Mi ćemo pomoći koliko budemo mogli, a nadamo se da će oni to jednog dan vratiti i svoje znanje usmjeriti u razvoj Kutjeva – izjavio je Josip Budimir, gradonačelnik Grada Kutjeva.

Rok za prijave je otvoren do 3. studenog ove godine. Prijaviti se mogu kandidati za stipendiranje u školskoj 2017./18. godini koji imaju prebivalište na području Kutjeva, a pravo prvenstva na rang listi za dodjelu stipendija utvrđuje se prema socijalnom kriteriju i kriteriju uspjeha u prethodnoj akademskoj odnosno školskoj godini, zbrajanjem bodova ostvarenih prema ovim kriterijima. Pravo podnošenja prijava imaju redovni studenti i oni koji su redovno upisani na sveučilišta, veleučilišta i visoke škole u Republici Hrvatskoj. Dakle, „ponavljači“ neće dobiti priliku.

Cjeloviti tekst natječaja POGLEDAJ OVDJE

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: