Gradonačelnik Budimir mora u rat s psima lutalicama: “Što prije trebamo spriječiti neželjene posljedice”

Autor: DK

Psi lutalice stvaraju velike probleme na području mnogih gradova i općina. Unazad kraćeg vremena takva problematika se pojavila, s većim brojem pasa lutalica, i u gradu Kutjevu, s kojim je problem suočen i gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir. Na taj problem gradonačelniku Budimiru je ukazala je na protekloj sjednici Gradskog vijeća vijećnica Magdalena Križanović koja traži da se nešto poduzme.

Gradonačelnik Budimir je rekao kako je upoznat s tom problematikom i da se poduzima sve da se taj problem riješi.

-Veći broj pasa nema ugrađen čip iz kojeg je razloga teže utvrditi njihove vlasnike. Za one koje znamo da su vlasnici nekih pasa njih smo upozorili, a neki su od njih odmah i reagirali. Bili smo i posudili čitač kako bi utvrdili vlasnike pasa, ali kao što sam rekao ima ih dosta koji nemaju čip. Zbrinjavanje odnosno smještaj pasa lutalica je dosta skupo. Te poslove radi samo Veterinarska stanica Pakrac. Smještaj za jednog psa trebamo platiti deset tisuća kuna, što nije malo. I kad bi htjeli i imali mogućnosti da platimo zbrinjavanje i smještaj Veterinarska stanica Pakrac nema dovoljne prostorne kapacitete. Prema nekim raspodjelama mi imamo samo dva mjesta rezervirana tako da i to stvara problem – rekao je gradonačelnik Budimir dodajući kako su se pokušala iznaći i druga rješenja ali ono što se prije moglo to sada ne dozvoljavaju zakonske odredbe, poput one uspavljivanja što su prije mogle nadležne Veterinarske stanice uz plaćanje te usluge.

Na tu se temu razgovaralo i s lovcima koji su također nemoćni. Odgovorni u gradu Kutjevu, kako je rečeno na sjednici Gradskog vijeća, Vinko Murar i Ile Matijević odradit će sve ono što budu mogli, ali na vlasnicima pasa je da budu odgovorniji prema svojim “nekadašnjim” ljubimcima.

Gradonačelniku Budimiru ništa drugo ne preostaje već napraviti “ratnu” strategiju i objaviti borbu psima lutalicama i njihovim vlasnicima. To je neophodno je treba što prije spriječiti neželjene posljedice.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: