Gradonačelniče što se čeka s otvaranjem Gradske blagajne? Zar građani ne zaslužuju plaćanje računa bez provizija banaka?

Autor: D.K.

O tome su razmišljali, u nekim prigodama i najavljivali, prethodni gradonačelnici, Vedran Neferović i Darko Puljašić,  kako će na jednom mjestu biti omogućeno plaćanje svih računa bez provizija, koji su vezani za gradske tvrtke, Komunalac i Tekiju, te ustanovu Dječji vrtić, komunalna plaćanja Gradu Požegi, kupovinu parkirnih karata i sl.

Izgleda da za sada od toga ništa. Ostat ćemo grad u užem okruženju koji takvu uslugu svojim građanima ne nudi.  Građani koji žele platiti svoje račune trebaju ići na sadašnje šaltere Tekije i Komunalca s jedne lokacije drugu, a za druge račune u neke od banaka gdje je duži red čekanja i kod nekih plaćanje ne male provizije za račune koji nemaju velike iznose.

Građani gube vrijeme, novac ali i strpljenje Nama ne tako daleka Pleternica riješila je taj problem. Otvorila je Gradsku blagajnu za građane. Ne tako udaljeni Slavonaki Brod otišao je i korak dalje. Njihova gradska blagajna u centru grada radi u dvije smjene gdje se mogu platiti gotovo svi računi uz minimalnu proviziju, od računa za HEP, teleoperatere, HRT pristojbe i sl. Sve one račune s bar codom na uplatnicama. 

Slična je situacija i u drugim susjednim gradovima po Slavonoji na kojim se šalterima mogu kupiti i parkirne karte, razne ulaznice koje su u prodaji za različite predstave u Kazalištu ili druge evente.

Sve te mogućnosti nisu još uvijek moguće kod nas u našem gradu, srcu Zlatne doline. Potrebna je samo volja i blagoslov aktualnog gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića koji na to ima automno pravo da donese takvu odluku, a njegovi suradnici da istu provedu u djelo.

Evidentno je da ima gradskih prostora praznih te da nije potrebno nikakvo zapošljavanje. Samo se napravi preraspodjela sadašnjih zaposlenika koji rade na blagajnama u Tekiji i Komunalcu. Stvar je veoma lako rješiva i ne treba izmišljati toplu vodu. Moglo bi se raditi i u dvije smjena pa čak i subotom što bi građanima puno toga olakšalo situaciju. 

Vrijeme nosi svoje. Hoće li se nešto po tom pitanju poduzeti možemo to i ne dočekati, a možda nas ipak u doglednom vremenu i mandatu aktualnog gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića dočeka iznenađenje po tom pitanju.

 

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek