Gradonačelniče od Vas se traži reakcija: Ne dozvolite službenicima grada i zaposlenicima gradskih tvrtki i ustanova da “peglaju stolice” po ugostiteljskim objektima za vrijeme radnog vremena!

Autor: D.K.

Ono o čemu građani gotovo svakodnevno međusobno razgovaraju pitajući se smiju li zaposlenici gradskih tvrtki i ustanova za vrijeme radnog vremena “peglati stolice” po požeškim kafićima, ali i restoranima, ispijati kave i druge napitke (nadamo se ne i alkohol) slično pitanje je gradonačelniku Požege Darku Puljašiću na protekloj sjednici Gradskih vijeća postavila i nezavisna vijećnica Tamara Puač. Možemo reći da smo i mi novinari nerijetko svjedoci takvih prizora samo što na to nismo obraćali povećanu pozornost iz razloga misleći da su pojedinci na godišnjem odmoru ili nekakvim (ne)zasluženim slobodnim danima i slično. Zanimljivo je sve to iz kojeg ćemo se razloga aktivnije pozabavit takvim situacijama i na novinarski način reagirati.

Vijećnicu Tamaru Puač ponukalo je na to pitanje jer su se neki zaposlenici iz gradskih tvrtki i ustanova, možda i gradske uprave, ovih dana pojačano aktivirali zbog predstojećih unutarstranačkih izbora vladajuće stranke. Iz tog je razloga i postavila zanimljivo pitanje na koje je dobila već standardni gradonačelnikov odgovor – “dobit ćete u pisanom obliku”, do ili naredne sjednice Gradskog vijeća što može potrajati i tri mjeseca.

Kada sve to sagledamo s pravom se treba pitati ali i od požeškog gradonačelnika očekivati da one neodgovorne službenike oštro sankcionira zbog “peglanja stolica” po ugostiteljskim objektima za vrijeme radnog vremena (pri tome ne mislimo na vrijeme kada je pauza “za topli obrok”).

Gradonačelnik Puljašić ne bi trebao dozvoliti korištenje pauze “za topli obrok” kada to isključivo nekima koji misle da su veoma bitni odgovara bez obzira što su stranački više nego podobni. Time se šalje loša poruka drugim službenicima koji nemaju tu privilegiju odgovorno radeći svoj posao za koji su uredno.plaćeni.

Računa bi trebali povesti oko svojih neodgovornih zaposlenika i direktori odnosno ravnjatelji gradskih tvrtki i ustanova. Nikako ne bi smjeli niti oni svojim zaposlenicima dozvoliti da se više nego slobodno ponašaju za vrijeme radnog vremena što si uzimaju za pravo da to mogu jer obnašaju neke od političkih funkcija i zbog prijateljstva s gradonačelnikom Puljašićem i njegovim utjecajnim zamjenikom za jednostavnu, pojednostavljenu i slobodnu javnu nabavu.

Vrijeme pred nama će pokazati svoje, a
nama ništa drugo ne preostaje već da pratimo (ne)odgovornost pojedinaca i da to na profesionalan način zabilježimo i objelodanimo.

Foto: Ilustracija, arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88