Gradonačelnica Pleternice Marija Šarić i njen zamjenik Domagoj Katić upriličili tradicionalni susret s novinarima /FOTO/

Autor: D.K.

Već po tradiciji čelnici grada Pleternice o blagdanu sv. Franje Saleškog, zaštitnika novinara i pisaca, upriliče susret sa predstavnicima, kako nas neki nazivaju sa „sedmom silom“.

Tako su i ove godine u toj prigodi gradonačelnica Pleternice Marija Šarić i njen zamjenik Domagoj Katić organizirali kratko druženje s novinarima na kojem je napravljen osvrt na zajedničku suradnju u godini iza nas s naglaskom na ono bitnije što nas očekuje.

Za novinare je upriličena i posjeta Interpretacijskom centu Muzeju bećarca koji bi u narednom kraćem periodu trebao otvoriti svoja vrata za sve posjetitelje gdje će imati priliku vidjeti bogatu tradiciji i ostavštinu ovoga kraja.

Uz želju za nastavkom uspješne suradnje između novinara i grada Pleternice gradonačelnica Marija Šarić se zahvalila na dosadašnjoj suradnji očekujući konstruktivne kritike i prijedloge koje uvijek rado prihvaća.

-Nastavila sam tradiciju susreta s novinarima preuzetu od mojih prethodnika. Zahvaljujem se na dolasku. Vi ste glas koji širi informacije o svemu što radimo. Hvala vam na svakoj objavi s našeg područja bilo da se radi o aktivnosti rada Gradske uprave, ustanova, institucija i udruga. Nama je vrlo bitno da surađujemo s vama, ali isto tako bitne su nam i vaše konstruktivne kritike i prijedlozi koje uvijek rado prihvaćamo. To nam pomaže da kvalitetnije radimo u narednom periodu – naglasila je gradonačelnica Šarić.

Što se tiče Muzeja bećarca gradonačelnica je naglasila kako s nestrpljenjem očekuje reakcije novinara kao i na projekte koje pripremaju.

-Ono što je grad Pleternica radio u proteklom periodu to je pripremanje projektne dokumentacije za nove investicije. Godina iza nas bila je godina u kojoj nismo imali puno natječaja za europska sredstva ali smo iskoristili vrijeme da pripremimo glavne projekte, građevinske dozvole i spremno očekujemo nove europske omotnice. Neki natječaji su već pušteni, spremamo neke turističke objekte, centar za starije i brojne sadržaje koji će privući novu strukturu posjetitelja u Pleternicu, poput našeg Muzeja bećarca, koji će boraviti ovdje više dana, jesti, piti spavati i time potaknuti razvoj i umreženost lokalne zajednice – dodala je Marija Šarić.

U ime novinara gradonačelnici Mariji Šarić i njenom zamjeniku Domagoju Katiću zahvalu na gostoprimstvu uputio je kolega Ivica Vlašić, novinar sa Slavonsko brodske televizije i Dušan Mirković dugogodišnji foto reporter i novinar iz Požege.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek