Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić uputila čestitku povodom Dana državnosti: “Nakon 19 godina 30. svibanj je ponovno Dan državnosti – taj datum nosi poseban ponos u hrvatskom narodu”

Autor: D.K.

Nakon 19 godina, odlukom Sabora Republike Hrvatske, Dan državnosti, kojim se obilježava konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 1990. godine ponovno je 30. svibnja.

Svoje zadovoljstvo promjenom datuma ne krije i gradonačelnica Pleternice, Antonija Jozić.– Sjećamo se svi tih ponosnih i bitnih trenutaka Hrvatske povijesti, posebice osjećaja koji taj datum budi u nama, poseban je to ponos u hrvatskom narodu. Sjećamo se i zastava koje su naši sugrađani s ponosom isticali u toj prigodi. Svi smo saživjeli s tim datumom i drago mi je da je Dan državnosti ponovno 30. svibnja – ističe Jozić.Izabrani zastupnici tada su na konstituiranju novoga Sabora Socijalističke Republike Hrvatske, kojem su nazočili i brojni gosti iz domovinske i iseljene Hrvatske i predstavnici vjerskih zajednica, izabrali za predsjednika Sabora Žarka Domljana, za potpredsjednike Ivicu Percana, Stjepana Sulimanca i Vladimira Šeksa.

– Sjećam se riječi dr. Franje Tuđmana koji je tada rekao da je ovo prvi korak na povratku hrvatskoga naroda i njegove države europskoj civilizacijskoj, političkoj, kulturnoj i gospodarskoj tradiciji. Danas smo sretni jer živimo te vrijednosti, jer imamo svoju domovinu i odgovornost da ju gradimo za našu djecu. S tom mišlju želim svima čestitati Dan državnosti, a posebice izraziti zahvalu hrvatskim braniteljima koji su nesebično išli braniti ono što pripada hrvatskom narodu, a to je naša domovina – kaže Jozić.

Izvor: pleternica.hr

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88