Gradnja reciklažnog dvorišta u Pleternici može početi: Projekt vrijedan dva milijuna kuna

Autor: D.K.

PLETERNICA – Grad Pleternicu i tamošnji Poduzetnički centar ne može niti jedan natječaj iznenaditi ili bolje rečeno objava, a da za to već nije spremna cjelovita dokumentacija za prijavu. Ako se i u najmanjim tragovima pojavi prihvatljiv projekt kojeg financira ili sufinancira neki od fondova on se detaljno pripremi do najmanjeg detalja i onog zadnjeg dokumenta koji će biti potrebit kada se dokumentacija šalje za prijavu na natječaj.

Tako je bilo i u konkretnom slučaju za izgradnju reciklažnog dvorišta u Pleternici, sva dokumentacija za prijavu na natječaj je bila pripremljena tako da se odmah po objavi natječaja grad Pleternica sa svojim projektom prijavio na i u rekordnom roku, te su za nekoliko tjedana dobili odobrenje projekta. Uslijedila je odmah daljnja reakcija i potrebite pripreme te je grad Pleternica objavio natječaj za najpovoljnijeg izvođača radova.

Nakon provedbe postupka i odabira izvođača radova uslijedio je potpisivanje ugovora o izvođenju radova na kojem su prisustvovali i mediji. 

Reciklažno dvorište bit će smješteno u sklopu Industrijske zone, pokraj trafostanice, a prostirat će se na dvije tisuće kvadratnih metara. Uz samu izgradnju reciklažnog dvorišta projekt predviđa i financiranje dodatne promidžbe i edukacije stanovništva za odlaganje otpada, zapravo vrijednih sirovina u reciklažu.

– Potpisujemo ugovor s izvođačem radova, a ja sam zaista zadovoljna što je izvođač radova domaća tvrtka, što znači da se zapošljava domaće stanovništvo, te da sva sredstva koja smo privukli za kapitalne investicije u gradu Pleternica ostaju na području naše županije. Nakon izgradnje našeg Reciklažnog dvorišta ukazat će se potreba i za radnicima, nezaposlenim osobama s područja našeg grada. Ovaj projekt vrijedan oko dva milijuna kuna financira se putem Fondova EU s 85%, 12% iz Fonda regionalnog razvoja, a 3% su sredstva proračuna grada Pleternice – istakla je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice nakon potpisivanja ugovora s tvrtkom Promet građenje iz Požege koja je izabrana za izvođača radova

Direktor Promet građenja Mile Šutalo najavio je da će odmah nakon preuzimanja dokumentacije početi pripremni radove te početak gradnje ako dozvole vremenske prilike.

Očekuje se završetak radova za 90 radnih dana.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek