Gradimo zemlju kakvu su sanjali naši branitelji

Autor: DK

blankDERVIŠAGA – Udruga hrvatskih branitelja Dervišaga u suradnji s gradom Požegom  organizirala je tradicionalnu svečanost u čast poginulim i preminulim braniteljima slaveći tako Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dan branitelja. Program je započeo svetom misom u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana u Kuzmici, koju je predvodio kuzmički župnik Nikola Legac, a potom su rodbina, te izaslanstva ove udruge, Požeško-slavonske županije, policije, HV i udruga iz rata položili vijence i zapalili svijeće na mjesnom groblju sv. Martina u Dervišagi,da bi u  poslijepodnevnim i večernjim satima priredili malonogometnog turnir za poginule i preminule hrvatske branitelje.

blankSudionike svečanosti pozdravio je predsjednik Mjesnog odbora Dervišaga Željko Kurtušić, a u ime branitelja govorio je predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata umirovljeni satnik Antun Pavličević koji je dao kronološki prikaz i značenje vojno-redarstvene akcije „Oluja“.

blank

Darko Puljašić, gradonačelnik Požege

-Moramo na sebe preuzeti odgovornost i voditi ovu zemlju kako bi ona bila upravo onakva kakvu su  sanjali branitelji, a obitelji onih koji su poginuli najviše znaju što to znači dok svi  mi  trebamo biti njima na usluzi- istakao je u ovoj prigodi gradonačelnik Požege Darko Puljašić dodajući da nam oni trebaju biti uzor jer se svi moramo ujediniti, te uprijeti kako bi omogućili mladima, hrvatskoj budućnosti, da imaju zašto živjeti u ovoj domovini jer naši vitezovi nisu poginuli uzalud.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića