Građanima treba isticati ono što je pozitivno a ne samo negativno

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević upriličio je susret s novinarima na kojem se zahvalio na korektnoj suradnji u 2014. godini nadajući se da će takva biti i u 2015. godini, želeći da suradnja bude još bolja.

-Protekla godina imala je ogromne i velike izazove u svim aktivnostima posebice u nepogodama koje su pogodile našu županiju. Zahvaljujem se Vama što se profesionalnim pratili aktivnosti kako županije tako i svih naših gradova i općina. Obavljali smo onu zadaću za što smo izabrani a vaša uloga je u tome što se kao takve informacije profesionalno prenijeli rekao je župan Tomašević naglašavajući da od svih novinara očekuje i nadalje profesionalan odnos i da se nikada neće miješati u uređivačku politiku jer to nije njegov način rada.

U svom govoru je župan zamolio novinare da svojim sugrađanima probaju pružiti nadu i da se pruži pozitivan stav a ne da se pišu samo negativne strane svakodnevice.

-Nemojmo samo tražiti negativizma jer negativizam ubija nadu, nema radnih mjesta od negativnih informacija. Probajmo vidjeti i pronaći što su naši gospodarstvenici učinili, koje su dobre stvari, što je to učinila županija a sve za očuvanje i otvaranje novih radnih mjesta. Nastojmo koliko je god moguće da dobrim primjerima i afirmativnim načinom razmišljanja pomognemo svima onima koji planiraju ući u posao – apelira župan te nastavlja kako će 2015. godina biti jedna od mnogih početaka kako u gospodarstvu tako i poljoprivredi, turizmu i svim drugim granama proizvodnje.

Župan Tomašević ističe kako će županija u svim svojim mogućnostima pomoći i pomagati u razvoju svega onoga što će donositi razvoju i zapošljavanju što je vidljivo i u planiranom proračunu za 2015. godinu.

-Radimo na određenim projektima čime želimo potaknuti mlade gospodarstvenike i poljoprivrednike kako bi imali hrabrosti krenuti u nove poslove. Možemo pričati koliko god hoćemo i možemo se svađati ali ako ne bude tih mladih ljudi ako ne budu htjeli otvarati radna mjesta bil na selu ili drugim mjestima biti će problem – rekao je župan Tomašević izražavajući još jednom nadu da će 2015. godina biti uzlazna putanja našeg gospodarstva i poljoprivrede posebice u našoj županiji.

Župan je svim novinarima poželio kako poslovnog tako i obiteljskog uspjeha a najviše da svi zajedno imamo pozitivizma i zajedništva jer se samo na taj način može ići na bolje.

Više iz kategorije