Građani požeških predjela Varelovac i Praulje žele nogostupe duž Šijačke ulice

Dio Šijačke ulice na zapadu Požege nema nogostupe, pa pješaci moraju hodati kolnikom. Riječ je o ulici koja je zapravo zapadna obilaznica grada tako da je tu promet dosta frekventan pogotovo teškim vozilima koja obilaze Požegu što ugrožava sigurnost pješaka.

Ranije su uređenjem kružnog toga i pripremom gradnje budućeg trgovačkog centra izgrađene biciklističke staze i nogostupi s obje strane Šijačke ulice do mosta  na Orljavi. No, njen drugi dio od toga mosta do spoja Cerničke i Pakračke ulice ostao je samo sa kolničkim trakom!

-Često tuda prolazim kada sam u šetnji ili zbog odlaska u taj dio grada prema Drškovcima i Novom Selu, a kretanje prometnicom je opasno pogotovo noću – kaže nam Marijanko Pocrnić koji živi na obližnjem Varelovca.

Imajući u vidu da se radi o dionici dugoj svega nekoliko stotina metara, te da uz  rubove kolnika ima zemljišta za nogostupe, građani tog dijela Požege očekuju da će to grad uskoro izgraditi.

Razloga za to je mnogo, no sigurno će izgradnjom trgovačkog centra biti mnogo građana tih predjela koji će tamo svakodnevno ići u kupovinu. Budući se trgovački centar planira otvoriti idućeg proljeća bilo bi dobro da se do tada izgrade nogostupi. Građani očekuju da se to riješi, a ne da se dogodi prometna nesreća ili ne daj Bože tragedija pa da se nakon toga traži sigurnosno rješenje.

0 Comment