Grad Požega povodom uskrsnih blagdana pomaže najugroženijima

Autor: DK

POŽEGA – Požeški gradonačelnik Vedran Neferović povodom nadolazećeg Uskrsa podijelio je 150 bonova u iznosu od 300 kuna obiteljima slabijeg imovinskog stanja i 70 poklon-paketa.

-Ovo mi je osobno i najteži dio posla jer sam svjestan da u današnje vrijeme u našem gradu ima jako puno sugrađana koji imaju potrebe i koji žive u vrlo teškim životnim uvjetima. Ovo je mala pomoć pred uskrsne blagdane, koja će im pomoći da dostojno proslave nadolazeći blagdan, no sigurno im neće u značajnoj mjeri olakšati život. Grad Požega cijele godine kroz socijalni program pokušava pomoći onima najugroženijima kroz niz mjera. No, sigurno je da to ne može zadovoljiti sve potrebe koje ljudi imaju tijekom cijele godine – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.

Kroz cijelu godinu iz Socijalnog programa grada Požege pokušava se pomoći najugroženijim slojevima stanovništva. Bonove su danas primili korisnici pomoći u podmirenju režijskih troškova,  te korisnici drugih prava iz socijalnog programa Grada.

U sklopu socijalnog programa, uz ovu blagdansku jednokratnu pomoć tu su i drugi oblici pomoći poput dodatka na mirovinu i besplatnog prijevoza za umirovljenike, naknade za kupnju ogrjeva, jednokratnih novčanih pomoći i drugog.

Blagdanski bonovi za potrebite dio su socijalnog programa grada Požege koji se provodi tijekom cijele godine. Tako je u 2017. godini utrošeno 194.975,91 kuna, od planiranih 864.000,00 kuna za cijelu godinu, za prava iz socijalne skrbi grada Požege koja uključuju jednokratne novčane pomoći, pokrivanje režijskih troškova, smještaj djeteta u vrtić, dostave toplog obroka za starije i nemoćne i dr. prava.

Gotovo 200 obitelji ostvarilo je pravo na novčanu naknadu za kupnju ogrjeva u 2016. godini u iznosu od 950 kuna po obitelji, dok 85 umirovljenika koji imaju manju mirovinu od 1200 kuna primaju dodatak na mirovinu za što je u ovoj godini utrošeno 49.150,00 kuna.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: