GRAD POŽEGA POTIČE RAZVOJ TURZIMA: ‘Odobravat ćemo potpore za povećanje kvalitete smještaja”

Autor: BST

U tijeku je javni poziv Grada Požege za dodjelu potpora u turizmu. Proračunom je planirano da se ove godine za ovu namjenu usmjeri 200.000 kuna, i to za ulaganja u razvoj i unapređenje turizma na području Grada Požege. Potpora se dodjeljuje bespovratno prije svega za podizanje kvalitete smještajnih kapaciteta. Potpora iznosi od 2.000 kuna po ležaju za kvalitetu smještaja sa dvije zvjezdice, do 5.000 za kvalitetu smještaja sa pet zvjezdica.

„Vidjeli smo da su glavni ograničavajući faktor za ozbiljno bavljenje turizmom upravo smještajni kapaciteti. Namjera nam je motivirati i pomoći svim ljudima koji su voljni krenuti u poduzetničku avanturu u sklopu turističke ponude Grada Požege i šire. Požega je bogata turističkim potencijalima i prekrasnim prostorima i želimo pomoći našim sugrađanima da te kapacitete stave u funkciju. Pri tom želimo posebno pomoći onima koji žele podići kategoriju smještaja. Grad Požega treba biti turistički grad, ali grad s vrhunskom turističkom ponudom. Mi se ne možemo oslanjati na masovnost, već na kvalitetu i izvrsnost,” rekao je gradonačelnik Puljašić na predstavljanju javnog poziva za potpore u turizmu.

Grad Požega raspisao je u rujnu prošle godine javni poziv za dodjelu potpora u turizmu na području Grada Požege za ulaganja u razvoj i unapređenje turizma. Dodijeljeno j 145 tisuća kuna i to za: Zlatni lug – kuća za odmor , Studio apartman Nuna-nina Zimmer Frei prenoćište, sobe Gavran, Kuća za odmor GoodLife, a ukupno je riječ o 50 ležaja – informirala je Silvija Podoljak, direktorica Ureda TZ Grada Požege i predsjednica povjerenstva za dodjelu potpora.

Bitno je povezati se s drugim gradovima i općinama, sa Slavonijom, jer smo svjesni da sami ne možemo ništa. Ono što Požega ima može biti nadopuna mora i svega onoga što već u turizmu funkcionira. Kvaliteta ovisi o smještajnim kapacitetima i na tom tragu smo da potičemo razvoj, da oni koji se odluče baviti turizmom nude svoje proizvode, da pokušaju s nama osmisliti kvalitetnu ponudu i da nam dragi gosti što više dolaze, da to bude jedna privredna grana koja može donijeti i prosperitet“ – naglasio je gradonačelnik Puljašić.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: