Grad Požega kupuje kuću i zemljište u Gornjim Emovcima za potrebe tamošnjih vatrogasaca

Autor: D.K.

Odlukom gradonačelnika Požege Darka Puljašića od 18. prosinca 2019. godine grad Požega će uskoro kupiti  nekretninu u katastarskoj općini Emovci, točnije katastarsku česticu broj 61 koja je ustvari površina zemljišno-knjižnog opisa vrt u Gornjim Emovcima, ukupne površine 85 četvornih hvati.

Navedena nekretnina upisna je u posjedovni list broj 15, Emovci Gornji, kuća i dvorište u površini od 306 kvadratnih metara, a u naravi je obiteljska kuća s pomoćnim objektom i zemljištem u središnjem dijelu toga naselja. Vlasnik nekretnine opisane je Stanko Čuljak  iz Požege.

Tržišna vrijednost nekretnine iznosi 10,23 tisuće eura ili 75,809 tisuća kuna, što je utvrđeno Elaboratom o procjeni tržišne vrijednosti nekretnine iz lipnja 2019. godine koji je izradio stalni sudski vještak i procjenitelj građevinski inženjer Ante Budimir iz Požege.

Ovu nekretninu grad kupuje se za potrebe rada i djelovanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva  Gornji Emovci. Kako smo neslužbeno saznali postojeći vatrogasni dom u tom mjestu navodno nema riješene imovinske-pravne odnose tako da će ovom kupovinom trajno biti riješen problem prostora za rad vatrogasaca i javna okupljanja u tom prigradskom naselju.

Foto: Ilustracija

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek