Grad Požega dobio priznanje za sudjelovanje u izboru za najuspješniji lokalni EU projekt u RH

Autor: pozega.hr

ZAGREB / POŽEGA – Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije provelo je izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RH u razdoblju 2015.-2016. u svrhu prezentacije i promocije uspješnih projekata financiranih EU sredstvima. Projekti su pokrivali područja iz poduzetništva i razvoja poslovne infrastrukture, istraživanja i inovacija, zaštite okoliša, socijalnu uključenost, zapošljavanje i poljoprivredu i zastupljeni su s područja cijele Hrvatske.

U hotelu Sheraton, 24. travnja 2017. godine je održana svečana dodjela i nagrada za izbor najuspješnijih lokalnih EU projekta. Između 20 nominiranih projekata iz cijele Hrvatske, projekt Multifunkcionalni centar za osobe s invaliditetom u Požegi – MFC je dobio priznanje, kao najbolji projekt iz Požeško-slavonske županije za razdoblje 2015.-2016.

Projekt MFC je proveden u sklopu Programa Razvoj ljudskih potencijala, gdje je Grad Požega bila nositelj, a partneri na projektu su bili „MI“ Udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju, Centar za rehabilitaciju Zagreb i Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije Panora.

Projekt vrijedan 1.154.370,64 HRK dao je doprinos, kako nositelju, partnerima, ciljnoj skupini koja je obuhvaćena, ali i lokalnoj zajednici, Županiji i državnoj razini, jer je omogućeno povećanje zapošljivosti osoba s invaliditetom, osnaživanje, socijalna uključenost u društvo, povećanje njihove razine znanja i vještina, a s tim u vezi i bolji pristup tržištu rada.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek