Grad Požega dao potporu vlasnicima dviju zgrada za saniranje fasada

Autor: Jelenko Topić

Zaključcima gradonačelnika Požege Darka Puljašića donesenim u proteklom razdoblju odobrene su  donacije financijskih sredstava za uređenje fasada dvije požeške zgrade smještenu u  najužem središtu grada tj. u povijesnoj jezgri Požege.

Riječ je o objektima u privatnom vlasništvu smještenima u ulicama Matice Hrvatske broj 15 i Kamenita vrata broj 2. Tako je vlasnicima odobrena pomoć pri uređivanju uličnog pročelja navedenih zgrada. Ova potpora je dio sredstava za uređenje pročelja dok ostatak snose vlasnici navedenih zdanja.

Sredstva iz ovih zaključaka su iz naplaćene spomeničke rente u Proračun grada Požege za ovu godinu,  a isplatit će se na račun podnositelja zahtjeva nakon izvršenog nadzora nad obavljenim radovima.

Upravni odjel za komunalne djelatnosti i gospodarenje grada Požege zadužen je za izvršavanje nadzora nad obavljenim radovima.

U konkretnim slučajevima potpora grada iznosi ukupno 14 tisuća kuna, a iz proračuna su i ranije u više navrata odobrena sredstva za uređenje pročelja, kao i saniranje krovišta na zdanjima u povijesnoj jezgri. Na taj se način vlasnicima olakšava financiranje ovih građevinskih zahvata, a oni su inače obveznici plaćanja spomeničke rente pa im se tako dijelom vraćaju sredstva koja za tu namjenu stalno uplaćuju kao nositelji gospodarske djelatnosti.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek