Grad Požega će i dalje osiguravati prostor za zdravi život svojih građana (FOTO)

Autor: BST

POŽEGA – „Volonteri u parku“ druga je komponenata Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“, u sklopu koje su danas na Rekreaciju uz Orljavu izašla školska djeca i vrijeme provela u igrama na jesenskom suncu. Program se provodi uz podršku Grada Požege, Županije, Zavoda za javno zdravstvo, Društva Naša djeca Požega, udruga „Zdravi život“, Klub „Body Art“ te druge zainteresirane udruge i klubove te OŠ Dobriše. Cesarića.

Poziv za uključivanje u ovaj program uputili su danas Mato Matijević, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo i Jelena Fuček, koordinatorica programa. Naime, cilj je da on postane stalna navika, posebno za djecu koja previše vremena provode sjedeći uz računala u zatvorenom prostoru. – Zapravo želimo što više djece u parkovima, da se igraju, da jednostavno osjete radost života, da s nama budu sva djeca, ne samo školska – rekla je koordinatorica Fuček.

 Veselom dječjem društvu pridružio se i gradonačelnik Darko Puljašić, obzirom da i ovaj put Grad Požega podupire program. – Nastavljamo proširivati svoje šetnice, kao što je šetnica uz Veličanku u dužini od 1700 metra. Zadovoljni smo što naši sugrađani koriste ovakve mogućnosti za zdravi život. Sve vrijeme promoviramo kako možemo i sami brinuti se o svom zdravlju. Grad Požega će i dalje poticati ovakve aktivnosti, surađivati i biti u kojem god projektu bude potrebno – izjavio je gradonačelnik Puljašić i zahvalio naročito ravnatelju Matijeviću iz Zavoda za javno zdravstvo, koji promovira zdrav i kvalitetan život.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek