Grad Požega u 2018. godini dodijelit će ukupno 40 stipendija /FOTO/

POŽEGA – Temeljem odluke Povjerenstva za dodjelu stipendija, Grad Požega u 2018. godini dodijelit će ukupno 40 stipendija i to 35 studentskih te 5 učeničkih stipendija. Za tu je namjenu u proračunu Grada Požege planirano 400.000 kuna. Danas je na svečanosti u Gradskoj vijećnici stipendije primilo 18 studenata i 3 učenika, koji gradski stipendisti postaju od 1. siječnja iduće godine.

– Vi ste budućnost Požege i oni na koje najviše računamo. Potrudit ćemo da stipendije kroz godine postanu veće, ali vama prije svega hvala što ste izvrsni. Danas su ovdje najbolje Požežanke i Požežani, oni koji su uistinu svojim radom i marljivošću dokazali da se može puno. Čast mi je završiti kalendarsku godinu u vašem društvu- kazao je među ostalim požeški gradonačelnik Darko Puljašić, uručujući ugovore o stipendijama novim gradskim stipendistima.

Podsjetimo, unazad četiri godine Grad je povećao iznos pojedinačne studentske stipendije sa 750 na 850 kuna po studentu, koliko i danas mjesečno dobivaju požeški stipendisti, uvevši i stipendiranje darovitih učenika srednjoškolaca s 400 kuna mjesečno.

Studentsku stipendiju ove godine dobili su Leonardo Jukić, Kristina Ćukac, Marija Ivanović, Marko Tanjić, Ilinka Filipović, Domagoj Jozić, Elizabeta Vuković, Nikolina Grbavac, Petra Štulec, Nikolina Devčić, Dijana Pavliček, Dora Albreht, Josip Krip, Ana Lovrić, Ivona Soldo, Josip Matijašević, Robert Horvat i Žana Kajinić,dok su učeničku stipendiju dobili: Ana Kerepčić, Jura Starčević i Marta Turina.

/Foto: D. Mirković/

0 Comment