Grad Pleternica sufinancirat će kupnju udžbenika za sve osnovnoškolce: “Ohrabreni situacijom u gradskom proračunu odlučili smo se na tu investiiju”

Autor: DK

PLETERNICA – Na današnjoj tiskovnoj konferenciji pleternička gradonačelnica Antonija Jozić s kojom je bio i njen zamjenik Domagoj Katić pozvala je sve roditelje učenika osnovnih škola s prebivalištem na području grada Pleternice da podnesu zahtjev za sufinanciranje školskih udžbenika, koji poziv je objavljen i na web stranicama POGLEDAJ OVDJE

Grad Pleternica će sufinancirati nabavku udžbenika s 30 posto, a zahtjevi za subvencije se primaju do 30. rujna 2017. godine. To je prva godina otkako grad Pleternica, prije općina sufinancira nabavu školskih udžbenika za svu djecu koja pohađaju osnovnu školu s područja grada Pleternice za što će se iz proračuna u rebalansu na prvoj sjednici Gradskog vijeća osigurati između 250 i 300 tisuća kuna.

-Ohrabreni situacijom u gradskom proračunu i punjenju istog u odnosu na prijašnje godine odlučili smo izdvojiti sredstva za sufinanciranje pri kupovini udžbenika. Značajna sredstva koja se ulažu u gradu Pleternici odobrena su putem projekata, kako europskih tako i onih nacionalnih u ministarstvima. Stvorio se kritičan trenutak u kojem smo se mogli odlučiti za sufinanciranje školskih udžbenika. Grad će sufinancirati nabavku udžbenika s 30 posto od ukupne cijene kompleta udžbenika. Znamo kolika je cijena kompleta za svakog učenika, a od škole ćemo dobiti podatke o svakom djetetu i njegovim izbornim aktivnostima, kako bi utvrdili koliko bi koštao komplet udžbenika da su ga nabavljali kao novog. Komplet udžbenika su i udžbenici i radne bilježnice. Većina roditelja kupila je samo radne bilježnice za svoju djecu i dovoljan je samo taj račun, a mi ćemo roditeljima sufinancirati neovisno o tome dali je roditelj nabavio samo radne bilježnice, ili je nabavio cijeli komplet ili samo dio toga – rekla je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice na tiskovnoj konferenciji dodajući kako će se na web stranici grada Pleternice naći objava odnosno Javni poziv za prikupljanje zahtjeva u kojem će biti navedeno što roditelj mora podnijeti od dokumentacije kako bi ostvario pravo na subvenciju.

-U dogovoru sa svim tijelima dokumentacija je svedena na najnužnije tako da roditelj prilaže samo kopiju osobne iskaznica kako bi se utvrdilo prebivalište, račun kao potvrdu da je uistinu nabavio te udžbenike ili radne bilježnice te presliku svog žiro računa ili tekućeg računa kako bi ostvario pravo, uz priloženu izjavu kako sufinanciranje nije već ostvario iz nekog drugog izvora – dodala je Jozić naglašavajući kako će zahtjeve početi prikupljati odmah, a novina je u svemu je da će se putem službene stranice grada Pleternice omogućiti roditeljima da iz svog doma dostave zahtjev putem svojih računala ili mobilnih telefona.

-Ovo je prvi put da svojim građanima pružamo takvu online uslugu, a namjera je pojednostavniti sam postupak jer imamo oko 850 učenika i to je jedan veliki posao koji nas očekuje. Pozivamo sve roditelje koji imaju prebivalište na području grada Pleternice da podnesu zahtjev za sufinanciranje. Zahtjevi se podnose do 30. rujna 2017. godine, a mi ćemo za na zahtjeve u vrlo kratkom roku odgovoriti i isplatiti subvencije – zaključila je gradonačelnica Jozić.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: