Grad Pleternica povećava broj stipendista

PLETERNICA -Svi prošlogodišnji stipendisti Grada Pleternice uspješno su izvršili obveze iz prošle akademske godine. Stoga je gradonačelnica Antonija Jozić s razlogom optimistično odlučila: – Kao što smo najavili prošle godine prilikom potpisivanja ugovora s devet stipendista u ovoj školskoj godini cilj nam je povećati njihov broj na dvadeset.-

– Izuzetno sam zadovoljna jer su, prema informacijama kojima raspolažem, svi prošlogodišnji stipendisti uspješno završili svoje akademske godine tako da nastavljamo stipendirati njih osam, jer je jedan stipendist u međuvremenu diplomirao -informirala je gradonačelnica na službenima stranicama Grada.

Grad Pleternica dodjeljuje svojim stipendistima po 500 kuna mjesečno za tekuću akademsku godinu. Pravo sudjelovanja na javnom natječaju imaju studenti sa stalnim prebivalištem na području Grada Pleternice najmanje 6 mjeseci prije odnošenja zahtjeva za dodjelu stipendije, koji studiraju izvan područja Požeško-slavonske županije. Uvjet je i da ne koriste odobreni kredit, stipendiju li drugi oblik novčanog primanja koja imaju obilježja stipendije, te da imaju  status redovitog studenta. Dodajmo da Grad Pleternica  sufinacira i kupnju udžbenika za osnovce.

Natječaj je otvoren s današnjim danom do zaključno 31. listopada 2017. godine.

0 Comment