Grad Kutjevo sanira oštećene prometnice

Autor: D.K.

VETOVO – Loše vremenske prilike i jake padaline ove godine su diljem naše županije donijele velike probleme. Naselja na području Grada Kutjeva također su osjetila posljedice učestalih oborina, pa je došlo do oštećenja brojnih puteva i cesta.

-Ovih dana saniraju se sve oštećene prometnice, kopaju se kanali i nasipavaju putevi. Za sada se procjenjuje da će se kopati kanali i sanirati prometnice u dužini od oko 2 km te da će se utrošiti oko tisuću kubika materijala za nasipavanje. Teško je reći konkretne iznose s obzirom da se skoro svaki dan pojavi neki novi dio ceste ili puta koji je potrebno sanirati ili kanal koji treba kopati – rekao nam je u razgovoru Vinko Murar, stručni savjetnik za gospodarenje prostorom i komunalno – stambene poslove Grada Kutjeva.

Za sada je u planu sanacija cesta i puteva u Lukaču i vinske ceste do Gradišta, a ovih dana se radi i sanacija Vinogradske ulice u Vetovu.  Grad Kutjevo u Vetovu je pristupio sanaciji puta na brdu gdje je odrađeno nasipavanje materijala na cestu, čišćenje kanala te kopanje jarka kako bi oborinske vode mogle lakše otjecati s puta.

-Bez obzira na financijsku situaciju Grada Kutjeva, ovo su problemi za koje se mora pronaći način rješavanja da se stanovnici, ali i brojni poljoprivrednici, ratari i vinari mogu neometano kretati i dolaziti bez poteškoća do svojih poljoprivrednih površina. Prioritet nam je sanirati sve oštećene ceste i puteve, ali i unaprijed poduzeti određene korake kako bi se spriječile velike štete ubuduće – napominje gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot