Požega.eu

Grad ipak prodaje dionice u požeškom Autoprometnom poduzeću d.d.

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Grad ipak prodaje dionice u požeškom Autoprometnom poduzeću d.d. Požega.eu | Grad ipak prodaje dionice u požeškom Autoprometnom poduzeću d.d.

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

POŽEGA - Vijećnici Gradskog vijeća Požege na jučerašnjoj sednici prihvatili su niz izvješća za razdoblje prvog polugodišta ove godine. Uz Izvješće gradonačelnika grada Požege o radu za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2017. godine, dakle razdoblja u kojem smo imali dva gradonačelnika (prije i poslije lokalnih izbora) slijedila su izvješća o ostvarivanju Proračuna za 2017. godinu i javnih potreba koje iz njega proizlaze.

Ali, najvažnija po financijskoj snazi koju treba uliti u gradski proračun je Odluka o prodaji dionica Grada Požege u trgovačkom društvu APP d.d.  čija početna  kupoprodajna cijena jedne dionice je u iznosu od 890,00 kuna, odnosno iznosu od 4.019.240,00 kuna za cijeli paket dionica.

Odluka o prodaji dionica Grada Požege u APP-u našla se po drugi put na dnevnom redu Gradskog vijeća. Prethodni sastav vijećnika, onaj prije lokalnih izbora, prijedlogu prethodnog gradonačelnika dao je odbijenicu. Je li na sada prijedlog prihvaćen zbog nove vlasničke situacije u APP-u ili ne – više nije niti važno. Novac od prodaje upotrijebit će se za komunalnu izgradnju, kako to traži i zakonski uvjet, ako bude zainteresiranih strana i do prodaje dođe.

Među prijedlozima o kojima je oporba smatrala da i nisu najbolje rješenje bili su oni o predlaganju članova Nadzornog odbora trgovačkog društva Tekije d.o.o. i trgovačkog društva Komunalac Požega d.o.o. No, drugačijih prijedloga nije bilo pa su usvojeni i predloženi:  Dragan Borevac, Kristina Turković, Marijan Pilon, Ivan Delić te Željko Kurtušić za „Tekiju“, a za Komunalac Požega : Ante Brkić, Ante Pavličević, Dražen Muljević, Pavao Kudri i Vladimir Šimunović.

Oporba se oglasila prijedlogom Odluke o izmjeni Odluke o naknadama za rad članova Gradskog vijeća grada Požege, članova radnih tijela Gradskog vijeća grada Požege, članova Stručno-savjetodavnog tijela Gradonačelnika Grada Požege i članova radnih tijela gradonačelnika grada Požege. Prijedlog je uputila Tamara Puač, vijećnica SDP-a, a skraćeno rečeno – svi koji su do sada imali naknadu po 500 kuna mjesečno, bez obzira je li bilo sjednice ili ne,  ona bi iznosila koliko i jedna dnevnica (170 kuna) i to ne mjesečno, već po održanoj sjednici. Unatoč obrazloženju kako treba štedjeti i ovaj novac preusmjeriti za socijalne potrebe učenika, prijedlog nije usvojen.

U svakom slučaju uslijedit će posebna tema o prijedlogu smanjenju naknada i "socijalnoj osjetljivosti" požeških Gradskih vijećnika koji se ne žele odreći niti jedne jedine lipe u korist onima koji su u potrebi - bitno je da bude samo njima dobro. 

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo