Gotovo 50 nastavnika kemije i biologije u stručnoj posjeti gradu Pleternici: „Očekujemo da će oni nakon svega što budu vidjeli dovesti i svoje učenike kako bi se i oni uvjerili što sve u turističkoj ponudi nudimo“ /FOTO/

Autor: DK

Svakodnevno se u Pleternici mogu vidjeti različite grupe posjetitelja – turista koji su se došli upoznati sa znamenitostima i drugim turističkim ponudama u tom kraju. Jednu od takvih jučer smo susreli a to su učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije, njih oko 50, koji su u samo onom prvom dijelu što su vidjeli ostali više nego oduševljeni iščekujući posjetu drugih znamenitosti i prirodnih ljepota u nastavku svog turističkog pohoda.

blank
Igor Nikičić, ravnatelj Osnovne škole Đuro Pilar Slavonski Brod.

-Kolegica Mirta Malčić, koja je iz ovih krajeva, mjesta Grabarje, a radi u našoj Osnovnoj školi Đuro Pilar Slavonski Brod postala je savjetnica i voditeljica Stručnog županijskog vijeća za Brodsko-posavsku i Požeško-slavonsku županiju organizirala je terensku nastavu za gotovo 50 nastavnika biologije i kemije za osnovne i srednje škole. Mirta se odlučila da to bude u Pleternici. Za sada dok smo ovdje vidjeli smo više nego što smo očekivali – rekao je Igor Nikičić, ravnatelj Osnovne škole Đuro Pilar Slavonski Brod.

blank
Mirta Malčić, savjetnica i voditeljica Stručnog županijskog vijeća nastavnika biologije i kemije za Brodsko-posavsku i Požeško-slavonsku županiju

-U sklopu našeg nastavničkog rada organiziramo i terensku nastavu koju zbog epidemiloških razlog unazad godinu dana nije bilo moguće organizirati. Cilj nam je bio da ne idemo nekuda daleko te da vidimo ono što nam je u blizini i gdje možemo i naše učenike dovesti te edukativno djelovati a ujedno se i zabaviti ali i puno toga naučiti. U sklopu ovog današnjeg posjeta obići ćemo Interpretacijski centar, posjetit ćemo Hidro-elektranu nakon toga nam je organizirana posjeta jednoj vinariji gdje ćemo moći pogledati tehnologiju proizvodnje šampanjca. S obzirom da smo svi ovdje nastavnici biologije i kemije gledali smo da bude zastupljen i naš stručni sadržaj. Turističkim vlakićem ćemo posjetiti i obići poučne staze i predjele vinograda na brdu Starac i time zaokružiti našu posjetu – rekla je Mirta Malčić.

Goste je dočekala u Interpretacijskom centru gradonačelnica Pleternice Marija Šarić koja je iskazala posebno zadovoljstvo dolaskom stručnih osoba u grad Pleternicu.

blank
Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice

-Upravo danas imamo posjetu u našem gradu stručni posjetu nastavnika kemije i biologije. Oni su struka i osobe koje će prenijeti informacije dalje i ono što su vidjeli posebice ono što rade i čime se bave. Očekujemo da će oni nakon obilaska i sve što budu vidjeli dovesti i svoje učenike, svoje razrede kako bi i oni vidjeli što sve mi u Pleternici nudimo i imamo. Svi oni koji su došli imaju cjelodnevni sadržaj i dosita će imati što vidjeti – rekla je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić.

Komentiraj:

[adrotate banner="17"]