Požega.eu

Gotovo 220 tisuća eura bespovratnih sredstva odobreno za razvoj komunalnog gospodarstva gradovima Kutjevu, Pleterenici, Pakracu i Lipiku te općinama Brestovac, Čaglin, Jakšić, Kaptol i Velika

PRIJE 5 MJESECI
D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 5 MJESECI
D.K.

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je popis odabiranih projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koji će se financirati u 2023. godini.

Odobreno je 388 projekta koji će se sufinancirati s ukupnim iznosom od 9.498.400,00 eura.

Sufinanciranje određenih projekata ostvarili su, između ostalih, gradovi i općine s područja Požeško-slavonske županije.

Gradu Kutjevu je odobreno 35.600 eura za uređenje društvenog doma u Hrnjevcu, koji već duže vremena vapi za obnovom. Isti iznos odobren je i općini Velika i to za dovršetak izgradnje kolno-pješačke površine u Poduzetničkoj zoni.

Gradu Lipiku je odobreno 34.400 eura za nabavu mini bagera, motorne kopačice i robot kosilice, a nešto manje dobiva općina Kaptol, 30.500 eura za sanaciju nerazvrstane ceste i oborinske odvodnje u Kaptolu.

Općina Brestovac će za modernizaciju javne rasvjete u Vilić Selu, Boričevci i Pavlovcima dobiti 20.800 eura bespovratnih sredstava, kao i grad Pakrac, isti iznos, za sanaciju pješačko-biciklističke staze u Bolničkoj ulici u Pakracu.  

Za uređenje nerazvrstane ceste u naselju Nova Ljeskovica općini Čaglin je odobreno 19.500 eura, a općini Jakšić za rekonstrukciju Javne rasvjete u Cerovcu i Granju 12.500 eura.

Gradu Pleternici odobreno je 9.200 eura odobreno je za Centar za komunalne djelatnosti.

Riječ je o projektima koji će poticati ili pridonositi boljem obavljanju kako komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga, tako i aktivnosti na realizaciji svih drugih projekata koji će pridonijeti poboljšanju javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave. 

Popis svih odabranih projekata za sufinanciranje u 2023. dostupan je na internetskim stranicama Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.