Gostinjski lov čaglinskih lovaca sa prijateljima iz susjednih društava

Autor: Jelenko Topić

Lovačko društvo Vidra iz Čaglina, koje okuplja pedesetak lovaca, u županijskom lovištu Čaglin površine blizu 4,5 tisuće hektara, točnije na predjelima kod sela Jasik, Jurkovac i Duboka u pravcu Našica upriličilo je gostinjski lov tridesetak svojih lovaca i njihovih gostiju na divlje svinje. To je uobičajeno okupljanje svake godine uoči Božićnih blagdana.

Pristigli su im prijatelji iz susjednih lovačkih društava, a nakon zajedničkog doručka krenuli su u lov tijekom kojega je priređen jedan prigon sa pogoničima i uz potporu lovačkih pasa.

-Odstrijeljene su dvije divlje svinje svaka težine oko 80 kilograma, a sretne ruke i mirnog oka bili su Mijat Barišić iz Darkovca i Ivan Minarik iz Čaglina – kaže Anto Burić, predsjednik Vidre dodajući da su meso odstrijeljene divljači darivali gostujućim lovcima u ovom pohodu.

Unatoč nešto slabijem ulovu lovci su se veseli vratili do polazne točke tj. lovačkog doma Vidre u selu Sapna. Odali su počast divljači, a lovnik Ivan Minarik je pohvalio njihovo ponašanje tijekom kretanja po lovištu koje uz divlje svinje obiluje još jelenima, srnećom divljači, fazanima i zecom, te od predatora čagljem i lisicama.

Bilo je podosta vremena i za poslijepodnevno druženje za koje su vrijedne ruke lovačkih gastro majstora Slobodana Jaćimović i Roberta Žiške pripremili obilje lovačkog čobanca, te pečenog odojka.

Foto: Jelenko Topić

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek