Gosti iz svih krajeva Hrvatske slavili sv. Vinka na Mačevom brdu kod dr. Branka Mihalja /FOTOGALERIJA/

Autor: D.M.

Branko Mihalj, poznati kutjevački vinogradar i vinar i ove je godine pozvao goste na obilježavanje Vincelova u svoj vinograd na Mačevom brdu iznad Kutjeva. Manje je to nego obično zbog već poznatih ograničenja oko Covida 19. Ipak skupila se rodbina, prijatelji i poslovni partneri iz svih krajeva Hrvatske.

Blagoslov vinograda te simbolično orezivanje loze u prvom je planu proslave. Na ovaj način najavljuje se početak radova u vinogradu a od nebeskog zaštitnika sv. Vinka se očekuje zaštita i pomoć u vinogradu. Blagoslov vinograda i nazočnih obavio je kutjevački župnik, velečasni Ivan Štivičić uz nazočnost fra Ante Tomasa, gvardijana samostan na Plehanu u susjednoj Bosni i Hercegovini. Lozu su obrezali i kutjevački vinogradar Vlado Krauthaker i vincilir Mihaljevog vinograda Drago Kolesar.

Druženje je nastavljeno uz glazbu i pjesmu za koju su se pobrinuli tamburaši De Gotha iz Kutjeva i pjevačke skupine Sveti Ilija iz Osijeka te Sveti Lovro iz Požege.

Kao i svaki puta pripremljeno je obilje hrane, pića i slastica. Međutim, najviše se konzumirala slanina i kobasica na štapu pečeni na vatri. Uz mlada pila su se i vrhunska vina starijih godišta iz Mihaljeva podruma.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek