Goran Dograjić ulovio jelena dvanesterca što je kruna njegove lovačke karijere [FOTO]

Autor: Jelenko Topić

Članovi Lovačkog društva Šljuka iz Pleternice rijetko se mogu pohvaliti ulovom koji se dogodio krajem siječnja. Sretni lovac je Goran Dograić(30) iz Laza Ćosinih, a posrećilo mu se pa je odstrijelio jelena sa vrijednim rogovljem tzv. dvanaesterca u državnom lovištu Požeška gora, a težina mu je blizu 300 kilograma.

Do odstrela je došlo na predjelu Dubrave kod sela Komorica u blizini poznatog lovačkog strelišta Bzenica.

-Nalazio sam se na čekanju, već je pala noć pred 20 sati, intenzivno je padao snijeg pomiješan sa kišom, na udaljenosti od oko stotinu metara sam na livadi uočio jelena, te uputio hitac koji je bio dobar pogodak – priča nam Dograić dodajući da je koristio pušku Crvena zastava kalibra 8×57 milimetara. On je do sada imao nekoliko odstrela jelena i košuta no niti jedan nije bio u ovako visokoj kategoriji. Prilikom ovog lova Dograjiću je stručnu potporu davao kolega lovac Alen Ergović. Prema očekivanjima ocjenjivači trofeja mogli bi ga ocijeniti i kao nepravilni četrnaesterac s obzirom na raspored rogova.

-Unazad više od tri desetljeća lovci našeg društva ne pamte takav ulov, a prema procjenama na ocjenjivanju rogovlje ovog jelena moglo bi biti u kategoriji zlata i srebra – kazao nam je predsjednik Šljuke Damir Arambašić.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek