Gojko Soldo začetnik je vinske priče u svojoj obitelji

Autor: D.K.

Majdanska 53 u Vetovu destinacija je za sve ljubitelje vrhunske vinske kapljice spravljene s velikom ljubavlju i modernom tehnologijom.

Vinska priča obitelji Soldo

Vinska povijest obitelji Soldo službeno datira od 2011. godine kada su krenuli s proizvodnjom „na veliko“ nabavivši velike tankove i svu opremu potrebnu za rad jedne vinarije. U ovom obiteljskom poslu od samog početka je gospodin Gojko Soldo kao glavni i odgovorni za vinariju, Gojkova supruga Gordana, sin Mirko te kćeri Ana i Iva. Ono što ih razlikuje od većine vinarskih obitelji jest da je upravo Gojko taj koji je krenuo ispisivati vinsku povijest obitelji Soldo. Posao nisu naslijedili, nego su upravo oni kreatori vlastite vinske priče.

Danas, deset godina kasnije mogu se pohvaliti sa 60 tisuća litara godišnje proizvodnje na nešto više od sedam hektara vinograda u Vetovu. Proizvode 85 posto bijelog i 15 posto crnog vina. Vino proizvode visokom tehnologijom, kontroliranom fermentacijom i temperaturom. Posjeduju modernu pneumatsku prešu, flotiraju moštove i sve rade po modernim standardima.

Rasprostranjenost po cijeloj Hrvatskoj

U ponudi imaju šarolik asortiman vina. Svi oni željni vrhunskog vina mogu birati između graševine, chardonnaya, mirisnog traminca, sauvignona, manzonia, rizvanca, merlota i coupagea od crnih sorti pa sve do rosea i pjenušca.

Vina obitelji Soldo rasprostranjena su po cijeloj Hrvatskoj. Od ugostiteljskih objekata Kutjeva i Požege, Vrutka u Zagrebu, Novalisa u Novalji pa sve do Njemačke, a trenutno su u pregovorima oko izvoza i na Poljsko tržište. Njihova vina mogu se pronaći i kušati na raznim sajmovima. Neki od njih su VINOcom u Zagrebu i WineOs u Osijeku. Aktivni su i na društvenim mrežama pa se tako termin kušanja i kupnje vina može dogovoriti preko istih. Osim posjeta imanja obitelji Soldo, gdje se uz izrazito ugodne domaćine mogu kušati vina, može se i zatražiti dostava na kućni prag.

U moru pozitivnih iskustava s kupcima našlo se i jedno negativno

Gospodin Gojko na pitanje vezano za iskustvo s kupcima ističe kako je riječ o pozitivnoj suradnji s većinom kupaca, no u moru pozitivnih našlo se i jedno negativno. Riječ je o naplati, s gorčinom se prisjeća situacije kada mu nije isplaćeno 12 tisuća boca, odnosno 276 tisuća kuna, a cijeli slučaj još je na sudu. No, gospodin Gojko ističe kako ih jedno negativno iskustvo ne može obeshrabriti te da je jača zahvalnost zbog većine uspješnih suradnji i pozitivnih iskustava.

Poslovni uspjesi vinarije Soldo

Jedan od poslovnih uspjeha obitelji Soldo u bavljenju vinarstvom je raznolikost vina. Mogu se pohvaliti velikom paletom vina koja su cjenovno dostupnija od većine. Možemo reći da su cijene izrazito niske s obzirom na kvalitetu. Kvaliteti njihovih vina svjedoči podatak da od sedam bijelih imaju čak pet vrhunskih vina. Također, gospodin Gojko vlasnik je brojnih priznanja i nagrada, jedna od njih je i iz Kutjeva. Njihov Mirisni Traminac 2015. okrunjen je titulom šampiona 2016. godine. Ova obitelj primjer je da se jedna „mlada“ vinarska obitelj upornim trudom i radom našla u rangu s onima koje prati dugogodišnja tradicija.

Priupitavši vlasnika Gojka o tome koji je ključ njihova uspjeha istaknuo je: „Najvažnije je proizvesti kvalitetno grožđe da bismo dobili vrhunsko vino. Opterećenje po čokotu treba biti što manje kako bi kvaliteta bila bolja. S manjim opterećenjem dobivamo veću kvalitetu. Potrebno je puno hektara da bismo imali dovoljnu količinu vrhunskog vina. To jest više panjeva s manjim brojem grozdova“ ističe gospodin Gojko za kutjevački.hr.

Planovi za budućnost vinarije

Ovoj uspješnoj vinarskoj obitelji ne nedostaje ambicije i ideja. Stoga ni ne čudi da im je sljedeći cilj napraviti kušaonicu. U njoj će se u ugodnom ambijentu moći kušati kvalitetne vinske kapljice koje obitelj Soldo nudi. U procesu je i dovršavanje objekta na imanju obitelji koji će služiti za primanje gostiju te za razne svečanosti i proslave.

Osim toga, posadili su i rezistentne sorte otporne na peronosporu, pepelnicu i trulež te se uz minimalna prskanja nadaju urodu. Za to će im biti potrebne bačve koje planiraju nabaviti, a u planu je i još novih vinograda.

Obitelji Soldo ovim putem želimo uspješno ostvarenje svih zacrtanih ciljeva i puno uspjeha u daljnjem poslovanju.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88