GODIŠNJICA 123. BRIGADE: Knjiga generala Crnjca o Domovinskom ratu, misa i polaganje vijenaca

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Ovog petka i subote svečano će se obilježiti 26-obljetnice formiranja legendarne 123. požeške brigade Hrvatske vojske.

-Knjiga general pukovnika Miljenka Crnjca, ratnog zapovjednika brigade pod nazivom „Tada je trebalo imati petlju!“(Požeština u Domovinskom ratu 1990. i 1991. godine) bit će predstavljena u petak od 18 sati u koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega, a među ostalima o njoj će govoriti recenzenti umirovljeni časnici HV Željko Samardžija i Mario Kalan uz prigodan program – istakao je Krešimir Pavelić, čelnik požeške Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, te dodao da je objavljena u nakladi od 1500 primjeraka, a prihodi od knjige namijenjeni su za opremanje Dječjeg odjela Opće županijske bolnice u Požegi. U ovaj veliki nakladnički zahvat uključeni su i stručnjaci Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata iz Zagreba.

Nakladnik knjige, koja je zapravo generalovo sjećanje na stvaranje vojske i ratne dane u požeškom kraju, je Udruga dragovoljaca i veterana Hrvatske, dok su sunakladnici Požeško-slavonska županija i požeška podružnica ove udruge.

Svečanosti se nastavljaju u subotu 28. listopada kada će se položiti vijenci na spomenik poginulim braniteljima na trgu koji nosi ime brigade, te misom u crkvi sv. Lovre.

Očekuje se da će ovim svečanostima nazočiti brojni uglednici iz političkog, vojnog i društvenog života naše države.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek