Požega.eu

GODIŠNJE NAGRADE: Nagrađeni zbor umirovljenika „Orljava“, Dorotea Markanjević i Benjamin Poleto /FOTOGALERIJA/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | GODIŠNJE NAGRADE: Nagrađeni zbor umirovljenika „Orljava“, Dorotea Markanjević i Benjamin Poleto /FOTOGALERIJA/ Požega.eu | GODIŠNJE NAGRADE: Nagrađeni zbor umirovljenika „Orljava“, Dorotea Markanjević i Benjamin Poleto /FOTOGALERIJA/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: Jelenko TopićBRESTOVAC – Slaveći svoj dan i zaštitnika sv. Mateja općina Brestovac na svečanoj sjednici Općinskog vijeća dodijelila je godišnje nagrade za zasluge i natprosječne rezultate u radu. Načelnik općine Zdravko Mandić, zamjenik Jozo Buće i predsjednik vijeća Tomo Vrhovac uručili su ih Pjevačkom zboru Matice umirovljenika „Orljava“, zatim učenici Dorotei Markanjević iz Daranovaca i osnovcu Benjaminu Poletu iz Završja.Tomo Vrhovac, predsjednik Općinskog vijeća Brestovac Nakon pozdravne riječi predsjednika vijeća Tome Vrhovca načelnik Mandić se osvrnuo na učinjeno u proteklom razdoblju istakavši najvažnije projekte koji su ključni za ukupan razvoj te općine.

-Po financijskoj vrijednosti  i važnosti najznačajnije su geodetske izmjere počevši od katastarskih općina Brestovac i Nurkovac, zatim Jaguplije i Skenderovci, a počele su izmjere za katastarske općine Daranovci i Zakorenje.

-To su zahtjevni i višegodišnji projekti, a njihov značaj je u dobivanju tzv.“čistih papira“ glede vlasništva te omogućavaju brzo i kvalitetno raspolaganjem vlasništvom nekretnina i zemljišta, a isto tako dobivanje i suvremene podloge za izradu dokumenata prostornog planiranja i upravljanja imovinom – istakao je Mandić i dodao da je za njih od 2014. do 2020.godine namijenjeno 3,4 milijuna kuna od čega općina snosi 60 posto, a pomoć u sufinanciranju daje županija.

U području vodno komunalnih građevina (vodovodne mreže i kanalizacija ) u četiri godine utrošeno je 7 milijuna kuna i to za izgradnju spojnog cjevovoda vodoopskrbnog sustava Sloboština-Pasikovci,vodovodne mreže naselja Skenderovci i Jaguplije, te kanalizacijske mreže naselja Brestovac, Nurkovac, Dolac i Završje.

Pojačana je obnova i sanacija mjesnih domova za što je utrošeno oko 1,5  milijuna kuna čime su adaptirani objekti u Jaguplijama, Ivandolu i Vilić Selu.Zdravko Mandić, načelnik općine Brestovac Ove godine počela je i temeljitu rekonstrukcija zgrade općine u vrijednosti od 1,2 milijuna kuna.

-Sukladno mogućnostima radimo na izgradnji i poboljšanju komunalne infrastrukture, a razmišljamo i o modernizaciji javne rasvjete uvođenjem u upotrebu LED rasvjete s ciljem smanjenja potrošnje električne energije i poboljšanja kvalitete rasvjete – nastavlja Zdravko Mandić.Darko Puljašić, gradonačelnik Požege Imaju prijavljene projekte u vrijednosti 15 milijuna kuna kojima će se rekonstruirati nerazvrstana cesta Nurkovac-Ulica Stari Brestovac-Dolac, te obnoviti  i opremiti planinarski dom u Orljavcu u zgradi nekadašnje škole, kao i društveno-vatrogasni dom u Brestovcu.Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan -Pripremaju se projekti brze ceste BC Brestovac - Staro Petrovo Selo, akumulacija Kamenska i obnova odmarališta Novo Zvečevo- najavio je na kraju načelnik brestovačke općine Zdravko Mandić.

Čestitke građanima brestovačke općine u ime gradonačelnika i načelnika općina izrekao je gradonačelnik Požege Darko Puljašić, a čestitke su uputili zamjenik ravnatelja Državne geodetske uprave Antun Vidaković, kao i pomoćnik ministrice regionalnog razvoja Davor Huška istakavši njihovu potporu razvojnim projektima.

-Brestovac zbog obrane ima posebno mjesto, za razvoj su ključni poljoprivreda i turizam, a moramo učiniti sve da ljudi ostaju živjeti i raditi ovdje – kazao je čestitajući Dan općine požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

/Foto: D. Mirković/

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.