Godišnje nagrade dobili OPG Humski, Gradska knjižnica Požega, učenica Marija Ljubica Nosić, te profesorice Kristina Rupert i Margareta Kovač

Autor: D.K.

KAPTOL – Brojnim svečanostima općina Kaptol proslavila je svoj dan i zaštitnika sv. Petra, a to je bila prilika za otvaranje objekata, te podsjećanje na ulaganja i razvojni put. Po tradiciji na svečanoj sjednici Općinskog vijeća dodijeljene su godišnje nagrade, a dobitnici su Obiteljsko gospodarstvo Anite Humski, Gradska knjižnica Požega, najbolja učenica Marija Ljubica Nosić, te profesorice ovdašnje škole Margareta Kovač i Kristina Rupert.

Svečanosti su počele polaganjem vijenaca na groblju sv. Jurja, zatim puštanjem u promet novoizgrađene pješačke staze duge 900 metara, otvorenjem igraonice za djecu i radova na izgradnji prečistača otpadnih voda naselja Alilovci, te primopredajom vatrogasnog vozila DVD-u Kaptol.

Na početku sjednice pozdravne riječi uputio je predsjednik vijeća Damir Poljanac, a nazočili su gradonačelnici među kojima i prijateljskog mađarskog grada Somogija, načelnici okolnih općina i općine Veliki Grđevac, predstavnici javnih poduzeća, udruga, tvrtki i javnih službi.

-Završen je sustav odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda Češljakovci-Golo Brdo vrijedan 5 milijuna kuna, traje gradnja takvog objekta i mreže u Kaptolu, uređene su tri ulice u Kaptolu,Podgorju i Komarovcima u vrijednosti 700 tisuća, most u Češljakovcima, uređeni domovi u Novim Bešincima i Alilovcima, te niz drugih zahvata, a aplicirali smo tri projekta:prečistač Ramanovci,(4 milijuna),trg Vilima Korajca(4 milijuna), te lokalnu prometnicu Bešinci-Novi Bešinci, priprema se gradnja vrtića, te obnova starog grada Castrum u vrijednosti 50 milijuna kuna -kazao je o radovima i planovima kaptolački načelnik Mile Pavičić dodajući da je proračun svega tri milijuna.

Čestitku u ime gradonačelnika i načelnika općina uputio je Darko Puljašić , gradonačelnik Požege.

– Ovo je ispravan put jer raditi i graditi nema alternative što može doprinijeti zaustavljanju raseljavanja – istakao je u svojoj čestici zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović.
Gosti iz Mađarske uz čestitku dodijelili su priznanja kaptolačkim vinarima koji su sudjelovali na tamošnjem ocjenjivanju vina.

Prigodan program tijekom sjednice izveli su članovi tamburaškog orkestra OŠ Vilima Korajca pod ravnanjem Ane Šmitpeter.

Više iz kategorije