GODIŠNJA SKUPŠTINA ČEŠKE BESEDE BJELIŠEVAC: Osnovali mušku pjevačku skupinu, slijedi niz nastupa i daljnje uređenje doma

Autor: DK

BJELIŠEVAC –  Češka beseda Bjeliševac održala je svoju godišnju izvještajnu skupštinu. Izvješće o radu je podnijela predsjednica Alenka Hruška. Istakla je bogatu aktivnost ove udruge Besede u maloj sredini kutjevačkog kraja.

Beseda ima pjevačku i folklornu skupinu koje su nastupale na raznim smotrama i susretima: folklor je osim u Bjeliševcu nastupao u Kaptolu, Kutini, Požegi, Brestovcu i drugdje, a pjevačka skupina je uz nastup u Bjeliševcu, gostovala u Kutjevu, Jakšiću, Prijedoru (BiH), Požegi, Rijeci i Sisku.

Češka beseda je u prošloj godini organizirala po četvrti put Dan češke kulture, a po prvi put manifestaciju „Bjeliševac u srcu“ koja okuplja Bjeliševčane i one koji imaju veze s Bjeliševcem, a više tamo ne žive. Nastavljeni su radovi na uređenju mjesnog doma, tako je nedavno stavljena plastična stolarija, nabavljena nova peć i još neki sitniji radovi.

U planu za ovu godinu je nastavak rada folklorne i mješovite pjevačke skupine, a od ove godine djeluje još i muška pjevačka skupina, a planiraju nastupe na raznim smotrama i manifestacijama. Isto tako nastavit će radove na uređenju mjesnog doma i okoline.

Skupštini su nazočili i pozdravili njen rad  zamjenik župana Požeško-slavonske županije Željko Jakopović, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, te predstavnici Saveza Čeha u RH, čeških beseda iz Kaptola, Lipovljana i Osijeka, Matice slovačke iz Jakšića, KUD-ova iz Grabarja i Jakšića, kao i Zavičajne zajednice Rama iz Pleternice.

U kulturnom programu su nastupili mješovita i muška pjevačka skupina iz Bjeliševca, te mješovita pjevačka skupina Češke besede Osijek.

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: