GODIŠNJA IZBORNA SKUPŠTINA: Vatrogasci Bekteža zadržali isto rukovodstvo

Autor: DK

BEKTEŽ – Na 86. izbornoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bektež  za predsjednika je ponovno izabran dosadašnji čelnik Mato Ramić, te za tajnika Vinko Mandić, a za zapovjednika Josip Galić. Tako je DVD ostao sa istim rukovodstvom iako je bilo pokušaja da se čelništvo pomladi.

Vinko Matijević, tajnik DVD-a Bektež

Podnoseći izvještaj o prošlogodišnjem radu društva tajnik Vinko Mandić je istakao  popunu operativne jedinice, sudjelovanja na vježbi u Grabarju, te na niz natjecanja, zatim nastavak rada sa mlađim uzrasnim kategorijama. Uz potporu grada Kutjeva dogradili su svoje objekte, a ženska ekipa mladeži osvojila je drugo mjesto na županijskom vatrogasnom natjecanju, te se plasirala na državno.

Mato Ramić, predsjednik DVD-a Bektež

Predsjednik DVD Bektež Mato Ramić predložio je program rada koji obuhvaća nastavak plodnih aktivnosti, obuka mladeži i djece, te ulaganje na vatrogasnom spremištu uključujući zamjenu ulaznih vrata i instaliranje grijanja.

Josip Budimir, gradonačelnik Kutjeva

– Vi ste temelj razvoja ovog mjesta, a nesebično svi ulažete sebe i svoje vrijeme i sredstva u rad i razvoj društva. Uvijek smo se trudili da osiguramo dovoljno sredstava za redovne aktivnosti, a tako ćemo nastaviti – istakao je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir pohvalivši rad DVD Bektež.

Marko Ašembrener, izaslanik predsjednika Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije

Rad skupštine pozdravili su Marko Ašenbrener, izaslanik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije istakavši da je ovo jedno od rijetkih društava koje na vatrogasnim natjecanjima ima čak četiri ekipe mladih i to po dvije ekipe djece i mladeži, što je veliko bogatstvo, a dobre želje za daljnji rad uputili su Šimun Miletić, predsjednik DVD Požega i VZ grada Požege i Josip Ašenbrener, čelnik Vatrogasnog centra Kutjevo.

Željko Jakopović, zamjenik požeško-slavonskog župana

– Imamo vozila i potrebna tehnička sredstva, ali će nam se javljati problemi zbog nedostatka ljudi. Od dobrovoljstva ne smijemo odustati, dobrovoljstvo i kod nas ima perspektivu, jer tako je i u uređenim europskim zemljama, pa i mi to moramo poticati-kazao je zamjenik požeško-slavonskog župana za gospodarstvo Željko Jakopović.

Za 40 godina rada u vatrogastvu priznanje su dobili Ivan Franjetić, Vinko Mandić, Mato Ramić i Zlatko Marjanović, te za 20 godina Ivan Vardić, Marko Mandić i Marijan Gašparac, a donedavni aktivni član ovog društva Krešimir Galić iz Osijeka primio je povelju kojom je proglašen počasnim članom.

Tijekom zajedničkog druženja nastupila je glazbeni duo Beta band u sastavu Goran Jugović-Zlatko Ivanović.

band u sastavu Goran Jugović-Zlatko Ivanović.

/Foto: D.K./

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: