GLASOVANJE SLUŠATELJA NEDJELJOM: ZA Deset pjesama „Zlatnog glasa zlatne doline“ kandidati za top listu Radio Osijeka

Autor: Jelenko Topić

KAPTOL/OSIJEK – Pjesme sa sredinom svibnja održanog 43. Festivala tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline 2017.“ već se dosta emitiraju na radio-stanicama osobito u Slavoniji.

Dokaz tomu je i popularna emisija Radio Osijeka „Ritam Šokadije“ koja se emitira svake nedjelje od 16 do 19 sati, a u kojoj se njen posljednji sat naziva Šokačka promenada što je zapravo jedinstvena top-ljestvica naše tamburaške glazbe.

Svake prve nedjelje u mjesecu urednici Radio Osijeka predlože deset pjesama kao prijedloge za glasovanje kroz ovaj mjesec. Protekle nedjelje bilo je na Radio Osijeku sve u znaku ovogodišnjeg kaptolačkog festivala jer su svi prijedlozi dakle deset pjesama bili sa te priredbe.

To je bez sumnje priznanje festivalu i njegovim izvođačima, a naravno i autorima festivalskih skladbi  jer je sigurno da će se pjesme telefonskim glasovanjem slušatelja probiti na top ljestvicu.

Ranijih godina sa ovog festivala bilo je dosta pjesama na njoj, a najveću su popularnost postigle pjesme „Šljivovica“ u izvođenje TS „Zvona“ iz Đakova, zatim „Lika u srcu“ koju je pjevo Slađan Poljak i druge.

Više iz kategorije