Glas HSS- sve se više čuje u Saboru, ali i među narodom

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA/LUKAČ –  HSS, kao dio koalicije na županijskoj razini, zalagao se za isplatu plaća zaposlenicima, otplatu kredita i kamata, te provođenje zakonskih mjera o obaveznom financiranju tako da smo kroz ovaj mandat unatoč malom proračunu i naslijeđenim velikim dugovanjima odranije racionalnim radom i dobrim gospodarenjem poboljšali situaciju pri čemu je dakako ključno bilo dovođenje sredstava iz ministarstava, javnih poduzeća i europskih fondova – naglasio je na izvještajno-programskoj skupštini Hrvatske seljačke stranke Požeško-slavonske županije njen predsjednik Željko Jakopović.

To je ilustrirao programom gradnje akumulacija i navodnjavanja kojim je do sada obuhvaćeno 500 hektara zemljišnih površina, a kapitalnim ulaganjem u izgradnju kumulacije Londža stvorit će se uvjete za daljnjih 1800 hektara.

-U operativno-političkom smislu odradili smo parlamentarne izbore uz zadovoljstvo što je ova izborna jedinica dobila saborskog zastupnika HSS-a, odrađene su skupštine gradskih i općinskih organizacija, a u 2017. godini nastavljamo ovakvim aktivnostima ususret lokalnim izborima za koje odlukom  Glavnog odbora HSS-a može samostalno odlučivati o koalicijama na nižim razinama- zaključio je Željko Jakopović.

Sudionike skupštine pozdravio je potpredsjednik HSS-a Davor Vlaović, koji je saborski zastupnik, a zahvalio se na potpori tijekom izborne kampanje dodajući da pet zastupnika HSS- istupanjem u Saboru želi da se više čuje glas stranke u borbi za poljoprivrednike, obrtnike i običnog čovjeka. Slično je i na lokalnoj razini gdje se prepoznavanjem identiteta aktivno radi u malim sredinama kroz izravno ili koalicijsko djelovanje.

 -Porezna reforma ide po mjeri velikih i bogatih pri čemu su ostali loše prošli, a vidljiv je udar na lokalnu samoupravu tako da ćemo poticati mjere ruralnog razvoja – ističe Davor Vlaović.

Izabrani su delegati za izbornu skupštinu stranke 14. siječnja i to Mato Đukić, Mario Glavaš, Slavko Jaroš, Marko Ašenbrener, Predrag Livak, Danica Mandić, Andrija Mitrović, Siniša Papaik, Danica Toman, Ivana Ivanika i Željko Jakopović.

Komentiraj: