General bojnik Siniša Jurković, zapovjednika Hrvatske kopnene vojske na prijemu kod požeškog biskupa msgr.dr. Antuna Škvorčevića

Autor: Biskupija PZ

Požeški biskup Antun Škvorčević primio je 4. ožujka general bojnika Sinišu Jurkovića, zapovjednika Hrvatske kopnene vojske u čijoj je pratnji bio brigadir Krešimir Maras, voditelj ureda zapovjednika Hrvatske kopnene vojske. General bojnik Jurković, rodom iz Strmca kod Nove Gradiške, i biskup Antun podrijetlom iz nedalekog Davora, razgovarali su najprije o stanju u njihovu kraju, o onome što ga opterećuje, kao i o mogućnostima za njegovu bolju budućnost te o ulozi koju u tom pogledu imaju Hrvatska vojska i Crkva u svom specifičnom poslanju. 

Biskup Antun podsjetio je kako je prigodom uspostave Požeške biskupije i njegova biskupskog ređenja Hrvatska vojska dala značajan doprinos, te je zahvalio za sve ono što vojska i danas čini svojim odmjerenim i nenametljivim djelovanjem na izgradnji vrijednosti, provjerenih u Domovinskom ratu.

Osvrnuli su se i na suradnju između Hrvatske vojske i Požeške biskupije u određenim programima u gradu Požegi, kao i na sudjelovanje Hrvatske vojske na hodočašću hrvatskih branitelja, vojske i policije Gospi Voćinskoj.

General bojnik Jurković upoznao je biskupa s programom prisege novih ročnika u požeškoj Vojarni, koja će se prvi puta održati subote, 7. ožujka na požeškom glavnom Trgu Svetog Trojstva.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88