„Gdje rijeke spajaju, a ne razdvajaju“

Autor: PROMO

Tvrtka Eclipse BT 2001 iz Mađarske i tvrtka WINDOR d. o. o. iz Hrvatske sudjelovale su u projektu B Light Grant Shema. Projekt B Light Grant Shema financirao je Interreg V-A Program prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020., a ujedno predstavlja i dodjelu bespovratnih sredstava kojima se financiraju mala i srednja poduzeća na pograničnom području Mađarska – Hrvatska. Rijeka Drava smatra se graničnom rijekom koja razdvaja Mađarsku i Hrvatsku. Osim prostorne granice, između ovih dviju zemalja postoji i jezična granica što može biti jedan od razloga slabe međusobne suradnje. Međutim, projektom je omogućena uspješna suradnja dviju rastućih tvrtki u proizvodnji građevinske stolarije – tvrtke WINDOR d. o. o. koja je specijalizirana za proizvodnju drveno-aluminijske građevinske stolarije i Eclipse BT 2001 iz Mađarske čija je glavna djelatnost proizvodnja PVC stolarije.

Ciljevi projekta B Light Grant Shema donose mnoge dobrobiti za obje tvrtke, a neke od njih su povećanje bruto dodane vrijednosti, poticanje internacionalizacije i povećanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća te razvoj poduzeća poslovnom suradnjom i zajedničkom proizvodnjom, transferom tehnologije i razvoja usluga, opskrbnih lanaca, zajedničkoga tržišta i planiranja budućih zajedničkih ulaganja.

Slika 1. Presjek INO-WIN profila, drveni dio i aluminijski dio

Rezultat suradnje zajednički je razvijen profil INO-WIN u kombinaciji aluminija, drva i PVC-a. Ukupna je vrijednost projekta 311.200 EUR, od čega je stopa sufinanciranja 75 %, tj. 233.400 EUR za oba partnera. Tijekom 14 mjeseci implementacije partneri su nabavili novu proizvodnu opremu: WINDOR je kupio CNC stroj za obradu drvenih elemenata, dok je Eclipse BT 2001. nabavio dva stroja za izradu PVC profila. Projektom su sufinancirani i troškovi osoblja te marketinške aktivnosti.

Slika 2. Razgovor između direktora tvrtki

Naš novi inovativni proizvod – INO-WIN

Proces proizvodnje zahtijevao je usku suradnju gdje su se dvije partnerske tvrtke savršeno nadopunile. WINDOR ima ekspertizu u proizvodnji drveno-aluminijskih elemenata dok partner iz Mađarske Eclipse BT 2001 posjeduje ekspertizu i znanje u proizvodnji PVC profila. Rezultat partnerstva novi je i inovativni profil u kombinaciji aluminija, drva i PVC-a – INO-WIN.

Profil INO-WIN sastoji se od vanjskoga plastificiranoga aluminijskog dijela, PVC dijela kao prekinutoga termičkog mosta i drva kao termoizolacijskoga i dekorativnoga elementa na unutrašnjoj strani profila.

U profilu INO-WIN zastupljena je optimalna iskoristivost prednosti pojedinih materijala u konstrukciji prozora i vrata. Drveni dio daje prostoru toplinu prirodnih materijala koju niti jedan drugi materijala ne može zamijeniti, PVC profil služi kao izvanredan izolator topline te aluminijski profil sa svojim prednostima u pogledu nosivosti, otpornosti na atmosferilije, lagano održavanje kao i širok izbor estetskih rješenja, upotpunjuje ovaj suvremeni proizvod.

INO-WIN profili pogodni su zbog svojih karakteristika zadržavanja energije za ugradnju u štedljive niskoenergetske i pasivne objekte te su projektirani kako bi gubitak topline iz objekta bio što manji što će rezultirati manjom potrošnjom energenata.

PODATCI O PROJEKTU

Projekt pod naslovom „Development and commercialization of innovative energy efficient windows and doors“ rezultat je suradnje dviju tvrtki: WINDOR d. o. o. iz Hrvatske i Eclipse BT 2001 iz Mađarske. Projekt je sufinanciran u sklopu B Light Grant Shema kojim se financira suradnja malih i srednjih poduzeća (MSP) na pograničnom području Mađarska – Hrvatska u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020.

Ukupan iznos projekta: 311.200 EUR

Sufinanciranje (75 %): 233.415 EUR

Financiraju se:

  • plaće zaposlenika koji rade na projektu
  • ulaganje u opremu (novi CNC stroj obradu drvenih elemenata, dva stroja za obradu PVC profila )
  • troškovi vođenja projekta i marketinga.

Trajanje projekta: 1. 9. 2021. – 31. 10. 2022.

Vodeći korisnik (s kojim Light Partneri sklapaju ugovor): Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO

Završetak ovoga projekta tvrtka WINDOR predstavit će 29. listopada 2022., a tvrtka Eclipse BT 2001 31. listopada 2022.

*Sadržaj je isključiva odgovornost Windor  d.o.o. i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot