GDJE JE KRAJ ZELENIMA: Nogometni klub Kutjevo trenutno proživljava jedne od najljepših trenutaka u svojoj povijesti

Autor: DK

Ne tako davno, klub se natjecao u tada najnižem rangu, 2. Županijskoj ligi, a danas je vodeća momčad 3. Hrvatske nogometne lige. Prema prikazanim igrama u prva tri kola, ne bi čudilo da se zeleni još neko vrijeme zadrže u gornjem dijelu tablice, ali i da si učvrsti visoko mjesto na ljestvici i bude vodeći klub do kraja sezone u 3. HNL.

Nakon tmurnih dana u klubu iz prijestolnice graševine, prvi čovjek grada Josip Budimir rekao je dosta i odlučio uz nekoliko istomišljenika vratiti NK Kutjevo na mjesto gdje i pripada po svojoj nogometnoj povijesti. Sve je krenulo u sezoni 2017./18. kada zeleni pod vodstvom Ivana Budimira i njegovog pomoćnika Pere Majstorovića osvajaju drugo mjesto u 1. Županijskoj nogometnoj ligi te kroz kvalifikacije nakon dugog niza godina uspijevaju izboriti veći rang natjecanja odnosno plasman u međužupanijsku ligu Slavonije i Baranje.

U međužupanijskoj ligi kormilo Kutjevčana preuzima Petar Čuljak i ponavlja uspjeh svojih prethodnika te također osvojenim drugim mjestom uvodi NK Kutjevo u treću HNL, što su Kutjevčani čekali dugih 25 godina.

Veliki sportski izazov, kako za mladog trenera tako i za nekolicinu igrača u 3. HNL je bio protiv novogradiške Sloge na ŠRC Kutjevo. Atraktivan protivnik privukao je više od 500 gledatelja na „Kutjevačku ljepoticu“ koji nisu ostali razočarani prikazanom igrom ali i rezultatom. Iako je Sloga bivši drugoligaš i momčad u novijoj povijesti s puno više trećeligaškog iskustva, to se nije primijetilo na terenu. Zeleni su furiozno ušli u susret i već na početku drugog dijela imali velikih 5:0. Do kraja su se malo opustili pa su gosti uspjeli ublažiti poraz na konačnih 7:4.

Veliki uspjeh koji je mogao samo sanjati imao je Mario Majstorović, ovosezonsko pojačanje NK Kutjevo, koji je po dva puta poentirao i asistirao. Uz Majstorovića još su precizni bili Jakešević i Banić po dva puta te jednom Ivanković.

Drugo kolo odvelo je zelene u Vukovar kod momčadi Vuteksa s kojima su se natjecali i godinu prije u međužupanijskoj ligi. Trener Petar Čuljak iako je već u drugome kolu imao problema s ozljedama standardnih igrača, uspijeva naći dobitnu kombinaciju i ostvariti gostujuću pobjedu. Na teškom gostovanju gdje niti jedna momčad neće lako doći do bodova ponovno se u strijelce upisuje ubojiti dvojac Banić i Jakešević.

Dvije pobjede su bile u uvod u poslasticu trećega kola, gdje je na ŠRC Kutjevo u goste stigla momčad Belišća. Po svim najavama i prognozama jedan od glavnih kandidata za osvajanje prvoga mjesta i po svojim ambicijama ekipa za drugu HNL. Klub bogate tradicije, nekadašnji prvoligaš za koji nastupaju igrači s bogatim prvoligaškim iskustvom stigao je u Kutjevo kao papirnati favorit. Međutim nešto je se pitalo i Čuljkove „ratnike“ koji su hrabrim i napadačkim nastupom uzeli skalp jednom velikanu kada je 3. HNL u pitanju.

Iako su zeleni ubilježili dvije pobjede u prva dva kola, bilo je dosta skeptika koji još nisu vjerovali u kvalitetu Čuljkove momčadi. Ipak sve je došlo na svoje protekle subote, kada zeleni briljantnom izvedbom i uvjerljivom pobjedom šalju najljepšu čestitku za Dan grada kako svome suigraču gradonačelniku Josipu Budimiru tako i predsjedniku kluba, njegovom zamjeniku Ivici Malnaru te svim svojim navijačima.

Za treću uzastopnu pobjedu u isto toliko odigranih susreta precizni su bili Ivanković; Domagoj Majetić i Banić koji je se tako među strijelce upisao u sva tri kola.

„Birtijske priče“ su govorile kako će zeleni biti samo prolaznici u 3.HNL i da se neće dugo zadržati u ovome kvalitetno rangu Hrvatskog nogometa. Trener Čuljak i njegovi “vojnici” samo sa smiješkom slušaju takve komentare i odgovaraju na najbolji mogući način, na zelenom terenu, bilježeći uspjehe i pobjede.

Treba se na kraju krajeva zapitati što to još može u Kutjevu po kiši i lošemu vremenu okupiti više od 500 gledatelja…..teško bilo što, osim Kutjevačkih zelenih.

Foto: FB NK Kutjevo

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: