Galić o izborima: “Neka se ekipa koja vodi grad zapita kako su došli u poziciju da ˝dršću˝, ovo je tek početak!”

Autor: D.K.

PLETERNICA – Hrvoje Galić zasigurno je najveće iznenađenje lokalnih izbora u Požeško-slavonskoj županiji. Bez političkog iskustva, bez velikog budžeta, stranačke vojske i logistike uspio je poljuljati do jučer čvrstu poziciju pleterničke gradonačelnice Antonije Jozić. Ovaj puta nije uspio, no Galić je pokazao neke nove vrline koje krase mladu generaciju političara i od njega bi mogli i trebali učiti mnogi.

Tek nekoliko članaka u medijima, pokoji facebook status, ali očito iznimno poštenje i ugled u gradu u kojem živi, Galića su doveli na korak do drugog kruga. Iako su mu mnogi govorili da će ga hrabrost stajati funkcije ravnatelja koju obnaša u pleterničkoj školi Fra kaje Adžića, nije posustao. Poštenjem i željom da se nešto u tom gradu promijeni na bolje bile su mu glavne vodilje. Jutro nakon neprospavane izborne noći na svom je Facebook profilu objavio sljedeći status:

….Neprospavana noć, gorčina zbog naše naivnosti, ali opet… Sve to se zaboravlja nakon svih tih silnih poruka podrške.
Sva ta draga djeca, od kojih neke nisam vidio i čuo godinama, mi daju za pravo vjerovati da se sve ovo isplatilo.
Nakon uvoda koji mi je skoro izmamio suzu na obraz, nekoliko rečenica o ovim proteklim danima.

Ljudi moji, napravili smo veliki posao!!! Znam da neki nemaju taj dojam, ali ovaj je rezultat bez ijednog predizbornog skupa, uz nekoliko plakata i letaka, niti jednu kobasicu nismo skuhali… Sve smo odradili sami!
Ja nešto manje, ali ekipa s liste se maksimalno angažirala i zato vam jedno veliko HVALA! Što bi tek bilo uz samo malo više angažmana?
Do jučer nas nije bilo, a danas imamo sedam vijećnika, a do drugog kruga nam je nedostajalo par desetaka glasova.
I onda svakodnevno slušamo kako ništa ne možemo promijeniti!!! Tako smo malo uložili, a toliko puno dobili! Kada kažem puno dobili, mislim prije svega na poštovanje naših sugrađana.
Dobro, vjerojatno su nam neki i zamjerili, ali neka pati koga smeta…
Drago mi je konstatirati da sam i jučer prilikom slavlja izborne pobjede, bio na tapeti našeg nezaboravnog retoričara gosp. Lucića.
Taj dragi čovjek je mene detektirao kao najveću opsasnost HDZ-u. Možda i naš HDZ shvati da im veća opasnost prijeti od njihovog predsjednika nego od mene.
Volio bih da se ekipa koja vodi ovaj Grad zapita kako su uz sav svoj trud, došli u poziciju da ˝dršću˝, da zbrajaju listu po listu i kalkuliraju što učiniti da se prođe u prvom krugu.
Ovi izbori su za nas tek početak. Nismo u ovo ušli da bismo klimali nekome glavom i podizali ruke kako nam tko kaže.
Dobit ćete priliku SVI, preko nas dolaziti do odgovora na pitanja koja do sada možda i nisu bila postavljana. Mi smo otvoreni za sve vaše ideje i prijedloge koje mogu dati svoj doprinos
razvoju okruženja u kojem živimo.
I na kraju jedna misao za sve nas – bolje živjeti jedan dan kao lav, nego sto godina kao ovca….pozz svima!

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot