Franjo Lucić: “Županijski HDZ nema definiran stav o odlasku Tomislava Karamarka, sve će biti jasnije za 2-3 dana”

Autor: DK

POŽEGA – Nakon što su neki visokopozicionirani HDZ-ovci još prije nekoliko dana otvoreno zatražili smjenu predsjednika stranke Tomislava Karamarka sve glasnije se govori da bi do toga uistinu moglo i doći. Više o tome bit će zasigurno poznato nakon današnje sjednice Predsjedništva stranke.

Prema riječima Franje Lucića županijska organizacija nema definiran stav o tome treba li Karamarko otići ili će mu stranka pružiti još jednu priliku.

– Danas je Predsjedništvo u poslijepodnevnim satima. Situacija je za sada takva kakva je. Upravo sam na putu za Zagreb gdje imamo klub zastupnika, potom sjednicu Sabora te sjednicu Predsjedništva. Za dva do tri dana znat ćemo što ćemo i kako ćemo, no u ovom trenutku teško je bilo što prejudicirati – rekao je Franjo Lucić.

Podsjetimo, Tomislav Karamarko bio je čest gost u našoj županiji, što privatno upravo kod Lucića, što po stranačkim pitanjima. U kampanji za predsjednik stranke naglasio je da je upravo Požeško-slavonska županija utvrda HDZ-a te da će se u vlasti svakako naći mjesta i za ljude iz požeškog kraja.

Ni nakon brojnih kombinacija Požeština nema svog predstavnika u izvršnoj vlasti unatoč Karamarkovom obećanju da će biti ljudi iz ovih krajeva na nekim pozicijama u izvršnoj vlasti.

Hoće li već za koji dan Karamarko otići s mjesta predsjednika najbrojnije hrvatske političke stranke i to samo dva mjeseca nakon što mu je članstvo izglasalo povjerenje po principu jedan član-jedan glas još uvijek je otvoreno pitanje iako se prema svemu sudeći ide u pravcu da Karamarko neće pobijediti u sadašnjoj političkoj utakmici.

Karamarko bi tako postao treći predsjednik HDZ-a koji je s čela stranke otišao na neslavan način. Podsjetimo, nakon smrti dr. Franje Tuđmana, utemeljitelja i prvog predsjednika HDZ-a, 2000. godine na čelo stranke došao je Ivo Sanader. On je u srpnju 2009. godine podnio ostavku te na svoje mjesto imenovao Jadranku Kosor. Iako je s mjesta predsjednice otišla 2012. godine na redovitom saboru stranke, poznato je da je ubrzo nakon toga istjerana iz HDZ-a. Nju je na čelu stranke naslijedio Karamarko kojem je upravo ona, u rujnu 2011. godine, uručila člansku iskaznicu. Pet godina kasnije i Karamarkova predsjednička funkcija je na ledu.

Komentiraj: