Franjo Lucić: “Rezultat u Požeško-slavonskoj županiji je izuzetno dobar”

Autor: S.P.

POŽEGA – Požeško-slavonski HDZ-ovci  na konferenciji za novinare izrazili su zadovoljstvo rezultatima izbora. Iako ne ide u Sabor, Darko Puljašić koji se prvi puta okušao na velikoj političkoj sceni ipak je svojevrsna zvijezda HDZ-a u Požeško-slavonskoj županiji na ovim izborima.

-U ovom trenutku najvažnije je da je HDZ kao najjača, najorganiziranija stranka postigla fantastičan rezultat  osvojivši 61 mandat u Hrvatskom saboru ispred Narodne koalicije, SDP-a i njihovih partnera, koja je osvojila 54 mandata. Upravo tih sedam mandata velika je prednost i daje mogućnost da HDZ s budućim suradnicima formira Hrvatsku vladu,” naglasio je na konferencije za novinare predsjednik ŽO HDZ Požeško-slavonske županije Franjo Lucić. Lucić je zahvalio  svim biračima koji su dali povjerenje HDZ-u dodajući kako su ovi izbori, po rezultatu bolji u odnosu na one u 2015 godini. “Ovo je bolji rezultat za 4 posto u odnosu na 2015 godinu i posebno želim naglasiti rezultat u Pakracu te čestitati gradonačelnici Antoniji Blažević i predsjedniku GO Davoru Huški jer je tamo ostvaren bolji rezultat za 14 posto u odnosu na prethodne izbore. U gradu Požegi bolji rezultat je ostvaren za 9,5 posto što je  izvrstan pokazatelj i najbolja uvertira za lokalne izbore – naglasio je Lucić dodajući kako je najbolji rezultat ostvarila Pleternica sa 54,71 posto, iza nje je Brestovac  koji ima 53,20 posto te Pakrac s 50,71 posto.

No, požeško-slavonski HDZ-ovci nisu potpuno zadovoljni jer, unatoč očekivanjima, Darko Puljšić nije uspio zadržati svoje osmo mjesto za ulazak u sabor jer  ga je Stevo Culej iz Vukovarsko-srijemske županije premašio prefencijalnim glasovima.

-Ne želimo umanjiti vrijednost gospodina Culeja ali bilo je onih u Požeško-slavonskoj županiji koji su radili protiv interesa ovdašnjeg HDZ-a, a to su ljudi upravo iz stranke. Našem kandidatu Darku Puljašiću nedostajalo je 2.300 glasova. No, što je tu je, kao stranka ponosni smo na sve rezultate i idemo dalje, u najskorije vrijeme i u pripreme za lokalne izbore. Ovi rezultati daju nam za pravo da pozitivno razmišljamo i o lokalnim izborima,  kako i na koji način i s kim ćemo ići -rekao je Lucić.

U Saboru ili ne, svojevrsna HDZ-ova zvijezda na ovim izborima Darko Puljašić, bio je vrlo odmjeren.

-Iznimno sam zadovoljan s rezultatima i nisam ni malo tužan što nisam uspio ući u Sabor, ipak je HDZ u Požeško-slavonskoj županiji  i u gradu Požegi ostvarila fantastičan rezultat. To je rezultat svih nastojanja u zadnje vrijeme, i mislim da smo na dobrom putu. Kada je riječ o podmetanjima, neka, nema veze, mi imamo snagu i jedinstvo i to i sada pokazujemo. Zahvaljujem svima koji su izašli na izbore, svima, a posebice onim  koji su dali glas HDZ-u.  Mlad sam predsjednik, imam ja još vremena, a bitno je da našu državu vodi Hrvatska demokratska zajednica jer program Vjerodostojno je uistinu ono što nam treba – istakao je predsjednik GO HDZ Požega Darko Puljašić.

Prijevremene parlamentarne izbore prokomentirao je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je naglasio kako je ponosan i sretan.

-Imat ćemo naša ministarstva u kojima ćemo moći ostvariti planove koje smo zacrtali. Za sve naše projekte sada se otvaraju prostori i mogućnosti i to  već ove jeseni, od onih kapitalnih do onih najmanjih. Rečeno je kako Slavonija dobija poseban prioritet i stoga mi nećemo stati, traži ćemo i prezentirati naše projekte te očekujemo kako će Vlada biti što prije formirana – rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot