Franjo Lucić, Darko Puljašić i Antonija Jozić na listi HDZ-a u 5. Izbornoj jedinici?

Autor: DK

blankPOŽEGA – Mnogi nisu očekivali ponovno neka ista imena na izbornoj listi HDZ-a u 5. Izbornoj jedinici, iz Požeško-slavonske županije na predstojećim parlamentarnim izborima. Naime na listama za Sabor u V. Izbornoj jedinici, kako neslužbeno doznajemo, ponovno će se naći ime “još uvijek” aktualnog zastupnika u Hrvatskom saboru Franje Lucića ali i ime iznad svega politički ambiciozne pleterničke gradonačelnice Antonija Jozić. Novo ime na listi je Darko Puljašić, aktualni zamjenik požeškog gradonačelnika i predsjednik HDZ-ovog Gradskog odbora grada Požege.

Franjo Lucić izborio je 3. Darko Puljašić 8. mjesto dok je na 13. mjestu na listi za 5. Izbornu jedinicu Antonija Jozić.

blank

Darko Puljašić, po prvi puta kandidat na listi za Hrvatski sabor u V. Izbornoj jedinici

Gotovo da je izvjesno da će u saborsku fotelju u svakom slučaju zasjesti Franjo Lucić. Da li će po prvi puta uspjeti doći do saborske fotelje Darko Puljašić teško je predvidjeti. 8. mjesto na listi za V. Izbornu jedinicu je gotovo na prevagi za ulazak u Sabor pa će se Puljašić trebati jako dobro založiti da dobije i dovoljan broj preferencijalnih glasova koji bi mu po prvi puta osigurali četverogodišnji boravak na Markovom trgu. Aktualna gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, unatoč svim željama, nije se uspjela izboriti za neko sigurnije mjesto pa je opet pri dnu liste koje ne daje nikakvu garanciju da bi mogla završiti u toliko priželjkivanju saborsku fotelju.

Iako se spekuliralo i drugim imenima, sa ovih prostora, koji su potiho izražavali želju za odlazak na Markov trg stvarnost je onakva kako je vrh stranke odlučio. Zadovoljstvo ili bolje reći nezadovoljstvo pojedinaca veoma će brzo doći do izražaja, za što ćemo svakako trebati sačekati kraj izborne kampanje i konačni raspored zastupnika u Hrvatskom saboru.

Za očekivati je “interesantnu” predizbornu kampanju jer se već sada osjeti veliko nezadovoljstvo tako da će biti jako dobro vidljiva slaba angažiranost pojedinaca u pridobivanju glasova za “svoju stranku” odnosno kandidate kojima mnogi nisu zadovoljni.

Ponovno se i opet mnogi pitaju zar iz Pleternice moraju biti dva kandidata i dokle tako? Kakve je to zaokrete i “politička osvježenja”, “nova lica” najavljivao predsjednik Andrej Plenković? Samo sa jednim kandidatom?

U svakom slučaju biti će borba za svaki glas koji može biti presudan kako za desnu tako i lijevu političku opciju, a ne treba zanemariti i manje političke stranke koje su kao nove došle na ovaj “politički teren” s ciljem sa svojim koalicijskim partnerima uzeti svoj dio kolača.

Poredak bi HDZ-ovih kandidata na listi u V. izbornoj jedinici trebao biti ovakav:

1.   Marić Zdravko – ministar financija
2.   Milinković Dražen – predsjednik ŽO HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije
3.   Lucić Franjo – predsjednik ŽO HDZ-a Požeško-slavonske županije
4.   Ćosic Pero – predsjednik ŽO HDZ-a Brodsko-posavske županije
5.   Penava Ivan – gradonačelnk Vukovara
6.   Marušić Danijel – župan brodsko-posavski
7.   Karlić Mladen – gradonačelnik Vinkovaca
8.   Puljašić Darko – predsjednik GO HDZ-a Požega
9.   Miličević Davor – gradonačelnik Županje
10. Maksimčuk Ljubica – predsjednica Zajednice žena HDZ-a ‘Katarina Zrinska’
11. Balić Marijana – voditeljica ureda euro-zastupnika Andreja Plenkovića
12. Šimić Marko – zamjenik predsjednika mladeži HDZ-a
13. Jozić Antonija – gradonačelnica Pleternice
14. Culej Stevo

Komentiraj:

blank