Francuzi u lovištima požeškog i pakračkog kraja /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

ORLJAVAC/PAKRAC – Unazad petnaestak godina francuski lovci više puta godišnje pohode lovišta kontinentalne Hrvatske, pa su tako bili u Bjelovarsko-bilogorskoj i Sisačko-moslavačkoj, te proteklih dana u Požeško-slavonskoj županiji. Dvadesetak francuskih lovaca, među kojima su bile i tri lovkinje,  bili su kroz tu suradnju gosti lovačkih udruga “Košuta“ iz Pakraca i „Psunj“ iz Orljavca.

Želja im je bila odstrel divljih svinja i to onih veće težine, tako da su po dva dana lovili na pakračkom i orljavačkom području pohodeći lovišta na Psunju i Papuku gdje najviše obitava ta divljač.

-Lov u okolini Pakraca bio je uspješan, a u orljavačkom kraju slabiji jer nismo vidjeli mnogo divljih svinja, a za razliku od naše zemlje gdje ima dosta malih divljih svinja, želimo odstrijeliti one veće težine – kazao nam je Eric Chamorey, lovac koji dugi niz godina sa svojim francuskim kolegama dolazi u našu zemlju, te je najavio potragu za novim lovištima koje bi rado pohodili ovi profesionalni lovci.

Zadovoljstvo ovom suradnjom nije krio ni Željko Lokner, predsjednik „Psunja“ iz Orljavca. Za vrijeme  ovih lovova domaćini su svojim francuskim kolegama priredili niz domaćih specijaliteta, a to je bio slučaj i u lovačkom domu „Košute“ u Šumetlici.

Inače, Francuzi su bili smješteni u Daruvaru, a do kraja studenog najavili su dolazak još jedne skupine svojih lovaca i to u požeški kraj.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot