Francuski oldtajmeri “okupirali” središte grada (FOTO)

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Sedamdeset neobičnih vozila tj. oldtajmera kao što su Citroenovi spačeci i slični “okupirali” su jutros, središte Požege. Riječ je o Francuzima njih oko 160 koji 17 dana krstare Europom prevalivši čak šest tisuća kilometara u sklopu svog pohoda “Danum-Dunav”.

Dio njih je došao u Požegu od kojih su se neki susreli i sa zamjenikom gradonačelnika Požege Mariom Pilonom s kojim su se kratko uz kavicu podružili i zadržali na središnjem Trgu sv. Trojstva i razgledali znamenitosti grada.

Uz pomoć Jasmine Šuster, stručne djelatnice Turističke agencije “Green Gate Travel”, smještene na središnjem trgu, uspjeli smo se detaljno sporazumjeti sa Francuzima koji su krenuli sa zapada Francuske te kroz sve zemlje putovali zaključno sa Srbijom i Kosovom, te se vraćaju kućama. Oni su fanovi Citroena, a ova stara vozila su ima strast na pohodima po svijetu jer svake godine imaju drugu turu svojih putovanja.

Putujući oni se smještaju po hotelima ili spavaju u šatorima tako da njihova avantura obiluje brojnim zanimljivostima i iznenađenjima. Dok su boravili u Požegi, gdje su stigli iz Brodsko-posavske županije i to cestom preko Lovčića i Bučja uputivši se prema Novoj Kapeli te su preko Donjeg i Srednjeg Lipovca i Gradskih Vrhovaca došli do središnjeg trga. Vozili su i dijelom makadama na cesti između Lovčića i Bučja, susretali su ih iznenađeni građani koji zapravo nisu imali informacija o ovim rijetkim gostima na ovim prostorima. Oni inače uglavnom putuju ovakvim lokalnim prometnicama jer im je to zanimljivije upoznavajući tako druge krajeve svijeta.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije