Fra Petar Ljubičić i u ovom korizmenom tjednu: Vjeruj Evanđelju

Autor: D.K.

fra Petar LjubičićHERCEGOVINA- Vitina

Pozdrav Tebi dragi prijatelju iz krše nam Hercegovine, pozdrav Tebi kao vjerniku i čitatelju pozega.eu portala.I ovoga tjedna želim s Tobom promišljati o onome bitnome što nam govori Evanđelje.    

Vjerovati Evanđelju, znači otvoriti svoje srce i svoj život riječi Božjoj. Dopustiti da nas ona zahvati i prožme toliko da se odlučimo za Isusa, da njemu darujemo svoje povjerenje, svoju ljubav, svoj život. To znači poći za Isusom, imati Isusa kao jedini Put, jedinu Istinu, Život, Spasenje i Uskrsnuće.

U Evanđelju možemo naći mnogo primjera obraćenja. Što je za Zakeja značilo obratiti se i vjerovati Evanđelju? U dirljivu susretu s Isusom Zakej se mijenja, obraća. Na Isusov poziv i Isusovu ljubav on uzvrća ljubavlju. On postaje pravednijim. On prestaje iskorištavati drugoga.

Čak vraća četverostruko ako je koga prevario. Dijeli svoje blago siromasima. On je sada našao Spasitelja i spasenje te je zato sretan i želi se svega na vrijeme osloboditi. Zato je Isus i rekao Zakeju: “Danas je došlo spasenje ovoj kući!” (Lk 19,9).

Opravdano je pitati se: Je li spasenje došlo našoj kući i našoj duši? Prijatelju dok ovo čitaš i o ovome razmišljaš, pokušaj dati pravi odgovor.

Što je značilo obratiti se i vjerovati Evanđelju za grješnicu koja je potražila Isusa u kući farizeja Šimuna? Značilo je biti svjestan svoga grijeha i svoje bijede te plakati do Isusovih nogu i početi ljubiti sasvim drukčije, izmijeniti život. A to isto traži Krist i danas od onoga koji je u njezinoj ili sličnoj nevolji. Od muških i ženskih jednako! Gospodin traži da se čovjek pokaje i odluči da neće više griješiti. Da s Njim počne novi život.

Obraćenje traži odricanje – Isus je do kraja jasan kad kaže: “Tko god hoće ići za mnom, neka se odreče samoga sebe, neka svaki dan uzme svoj križ i neka me slijedi!” (Lk.9,23).

Odricanje je posebna milost ili dar koji nam Bog daje da se oslobodimo svega onoga na što smo navezani. To je dopuštanje Bogu da nas vodi kako bismo upoznali plan koji ima s nama te da se taj plan ostvari. Božji je plan da budemo radosni, sretni, duhovno zdravi, ispunjeni njegovim darovima. To sve radimo na njegovu slavu, za svoj spas i dobro svoje braće i sestara.

Čudesno Mauricijevo obraćenje u Međugorju

Marcel pripovijeda svoju potresnu priču: “Za Međugroje i čudesna zbivanja čuo sam od svojih prijatelja. Što se tu zapravo događa, i sam sam iskusio. Tu sam zapravo doživio, na čudesan način svoje obraćenje. Ako vam kažem da sam bio najveći grješnik na ovom svijetu, možda zvuči nevjerojatno. Ne znam postoji li uopće grijeh koji nisam imao na svojoj duši?! I drogu sam uzimao!

Ništa mi nije donosilo sreću i radost u životu, a ponajmanje grijeh. Sve mi je dojadilo, više puta sam pokušao svemu učiniti kraj i samoubojstvom. No u Međugorju mi je postalo jasno zašto sam još živ.

Na ovome mjestu, gdje se Nebo otkriva, gdje se ukazuje Gospa, ovako sam otprilike molio: – Gospe, Majko Isusova i Majko moja, vjerujem da se ovdje ukazuješ. Ti si došla ovamo i radi mene. Molim te, preporuči me svome Sinu. Izmoli mi milost obraćenja. Uvjeren sam da ti to možeš i da će Tvoj Sin uslišiti Tvoju molbu. Ja ovako ne mogu više živjeti. Ovo nije život. Gospo, ako mi ne pomogneš, ja ne znam kamo ću? Natrag ne mogu ovako. Kraljice mira, izmoli mi mir od svoga Sina! Pomozi mi, molim te…

Tada sam na trenutak zastao. Nisam znao što dalje… U jednom trenutku dobivam poticaj da se ispovijedim. Lako sam našao talijanskoga svećenika i kleknuo pred njega kao Kristova nasljednika.

Što se događalo u vrijeme toga milosnoga čišćenja, znamo samo dobri Bog, svećenik i ja osobno. To su za mene bili trenuci koje nikada, nikada neću zaboraviti.

Doživjeh kako je Bog ljubav koja liječi i oslobađa, oprašta i spasava.

Već nekoliko godina živim milosnim životom. I zaista, ništa nije ljepše i radosnije na ovome svijetu.”

Zazivam Božji blagoslov na sve vas koji ovo budu čitali i k srcu uzeli. Neka vas božanski Spasitelj ispuni svojim mirom i istinskom radošću u ovom milosnom vremenu korizme

Nastavak slijedi, ponovno, u predvečerje srijede 25. dana u mjesecu ožujku ljeta Gospodnjeg 2014.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot