[FOTOGALERIJA] Više od 200 ugostitelja i njihovih radnika dočekali „svoju“ Novu godinu uz mnogo pjesme i plesa

Autor: D.K.

Tradicija je da ugostitelji, isto kao i glazbenici, odgođeno slave doček Nove godine pa je tako bilo i ovih dana u restoranu Schoon blick u Vetovu. Okupilo se više od 200 djelatnika iz većine ugostiteljskih objekata u požeškom kraju, te vlasnici obrta i tvrtki u ugostiteljstvu, kao i njihovi supružnici, a druženje je potrajalo do kasnih noćnih sati. Bili su tu vlasnici i zaposlenici svečanih i svadbenih dvorana, restorana, kafića, pizzerija i drugih u ovoj gospodarskoj grani, a pozdravne riječi im je uputio Željko Pojer, predsjednik Udruženja obrtnika Požega.

Ovaj višedesetljetni običaj odgođenog dočeka za radnike u ugostiteljskoj djelatnosti njeguje se zbog toga što oni u stvarnoj novogodišnjoj noći tj. razmeđu dviju godina rade služeći goste u svojim objektima.

-Cijelu godinu ste naporno radili i zaslužili smo da se opustimo i zabavimo na ovakvom susretu – kazala je pozdravljajući sudionike i zaželjevši dobrodošlicu vlasnice Schoon blicka Josipa Miličević i njena sestra Anita Marić.

Javnim izvlačenjem pred svim sudionicima ove priredbe odabrali su domaćina i organizatora dočeka Ugostiteljske Nove godine 2024. godine, a ta čast je pripala svečanoj dvorani Provansa u Zagrađu u vlasništvu obitelji Franje Ančurovskog.

Ovom prilikom poslužena je bogata svečana večera, a za dobro raspoloženje uz mnogo veselih pjesama i plesova pobrinuo se Joks band  iz Pakraca koji je priredio dobru atmosferu među sudionicima fešte.

Posluživali su konobari stare garde koje su neki nazvali oldtajmerima. To su bili Boro, Duma, Budža i Dule, a rekoše nam da zajedno imaju 280 godina, možda i poneku višee.

FOTO: D, Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek