[FOTOGALERIJA] Vinogradarska godina dala manji urod, a bolji kvalitet vina- 2023. se očekuje uz produženu vegetaciju

Autor: Jelenko Topić

Obilježavanje blagdana svetog Vinka, kojega vinogradari slave zarezivanjem loze, počele su u vinogradu iznad Podgorja koji je Nastavna baza požeškog Fakulteta turizma i ruralnog razvoja. Uz predstavnike javnih ustanova i tvrtki nazočili su rektor Sveučilišta Josipa Juraja Strossmayera u Osijeku dr. sc. Vlado Guberac, dekan požeškog fakulteta dr. sc. Borislav Miličević, gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić, zamjenik županice Ferdinand Troha i drugi.

-Očekujemo sredstva iz europskih fondova kako bi ovdje bila nastavna baza eno-gastronomije, a tu će biti i turističko-informativni centar jer ćemo se otvoriti građanima i turistima – istakao je dr. sc. Berislav Andrlić, privremeni prodekan za razvoj i poslovanje, dodajući da je ovo posebno Vincelovo zbog osnivanja novog fakulteta u Požegi. Tu je osnovana tvrtka Vinum Academicum koja gospodari svim objektima.

Velečasni Želimir Žuljević, župnik župe Vetovo blagoslovio je molitvom vinograde iznad Podgorja, a potom su lozu zarezali rektor Vlado Guberac i dekan Borislav Miličević.

-Prošla vinogradarska godina je bila zanimljiva i komplicirana, no rezultat je bolji od očekivanog jer je bila suša i manji urod uz bolji kvalitet grožđa, a od ove očekujemo dobar urod u okolnostima produljene vegetacije – kazao je novinarima dr. sc. Josip Mesić, profesor eno-gastronomije na požeškom fakultetu.

Tijekom okupljanja nastupio je požeški tamburaški sastav Paori pod vodstvom Filipa Matijevića.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek